Enel Green Power Romania a inaugurat al 4-lea parc eolian din judetul Tulcea

Transelectrica: Situa?ia nu este a?a disperat? cum a prezentat-o CEO!
Enel Green Power Romania a inaugurat al 4-lea parc eolian din judetul Tulcea

Parcul eolian din localitatile Valea Nucarilor si Nufaru, potrivit EGPR, a devenit functional la finele anului trecut si are o capacitate instalata de 70 de MW, anterior fiind operationalizate alte parcuri in comunele tulcene Casimcea, Valea Nucarilor si intre limitele comunelor Valea Nucarilor cu Bestepe si Nufaru.

‘Enel Green Power Romania a investit pana acum peste 330 de milioane de euro in proiecte eoliene, ajungand la o capacitate instalata de aproape 270 MW la finele anului 2011. Compania intentioneaza sa dezvolte inca 202 MW in proiecte eoliene si 25 MW in proiecte de micro hidrocentrale, din prezent si pana in 2016’, se arata intr-o prezentare remisa vineri de EGPR.

Potrivit sursei, numai in judetul Tulcea, EGPR a dezvoltat in ultimii ani parcuri eoliene cu o capacitate totala de 244 de MW.

De asemenea, EGPR a realizat un parc eolian in judetul Caras Severin cu o capacitate instalata de 48 MW, in momentul de fata avand in executie un proiect similar cu o capacitate de 119,6 MW in judetul Constanta, localitatile Nicolae Balcescu, Silistea, Targusor si Crucea.

La evenimentul desfasurat vineri in judetul Tulcea au participat directorul Enel Green Power Romania, Francesco Lazzeri, ambasdorul Italiei in Romania, Mario Cospito, presedintele Comisiei de Energie si Industrie din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, precum si directorul pentru Europa al Enel Green Power, Roberto Deambrogio.

EGPR este o subsidiara a Enel Green Power, compania Grupului Enel dedicata dezvoltarii si productiei de energie electrica din surse regenerabile la nivel international, compania numarand in Romania 50 de angajati.

Dobrogea, respectiv judetele Constanta si Tulcea, claseaza Romania, conform unei cercetari a grupului Erste Bank, pe locul al doilea in clasamentul european al celor mai bune amplasamente pentru constructia de ferme eoliene, in Romania putand fi montate instalatii eoliene cu o capacitate totala de 14.000 MW, echivalent cu un aport de energie electrica de aproximativ 23.000 GWh/an.

Desi un potential substantial pentru producerea energiei eoliene a fost localizat in judetul Tulcea, investitiile de gen se deruleaza dificil din cauza procedurilor legale impuse in conditiile in care peste 80% din suprafata judetului este inclusa in programul Natura 2000. Sursa: money.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *