Energia verde- stare de fapt

energie_eoliana.jpg

Cetatenii lumii sunt din ce in ce mai constienti de consecintele incalzirii globale si cauta surse de energie care sa nu dauneze mediului, precum forta vantului, a soarelui si combustibililor din biomasa.

Unele natiuni au facut, deja, pasi uriasi in dezvoltarea energiilor alternative, in conformitate cu scopurile declarate in Protocolul Kyoto referitor la schimbarile climatice.

Statele Unite contribuie din plin la expansiunea acestui tip de energie. Marimea teritoriului sau ofera avantajele existentei unor resurse importante de vant, soare si agricultura. Vantul genereaza energie intr-un mod fezabil, insa cererea depaseste cu mult oferta.

In Spania, 99% din electricitate este produsa de vant. Guvernul spaniol a avut un rol activ prin subventionarea cercetarii si implementarea solutiilor gasite in acest domeniu. Danemarca obtine 19% din curentul electric folosind aceeasi sursa, fiind urmata indeaproape de Portugalia si Irlanda. Germania urmeaza aceeasi cale notabila.

India a intrat in peisaj la mijlocul anilor 90, dar azi este un important producator de energie „curata”. Ultimile studii facute de Ernst & Young au plasat India a pe locul trei in topul utilizatorilor de surse alternative, dupa SUA si Spania, in special a vantului terestru. India a dezvoltat, de asemenea, o capacitate imensa de generare a energiei verzi prin construirea unei largi infrastructuri.
China se afla in topul celor zece natiuni care converteste puterea vantului in energie. Aceasta a pus bazele unei infrastructuri uriase de gen.

Italia, Suedia, Franta si Portugalia sunt cap de serie in utilizarea soarelui si a biomasei. Diverse rapoarte prezic o valorificare masiva a puterii soarelui in SUA, iar India se asteapta sa fructifice, din plin, forta apelor cu care a inzestrat-o natura.

Sursa: 4 eco tips

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *