Energia solara a Europei va fi furnizata din desertul marocan

0
653
Târgul Interna?ional RoEnergy se va desf??ura la Timi?oara în perioada 5-7 noiembrie 2013
Târgul Internaţional RoEnergy se va desfăşura la Timişoara în perioada 5-7 noiembrie 2013
Energia solara a Europei va fi furnizata din desertul marocan

Potrivit informatiilor prezentate de Worldcrunch.com, preluate de Financiarul, guvernul german, francez, italian, spaniol si marocan grabesc inceperea proiectului de energie solara, numit “Desertec”. Electricitatea produsa de o centrala termica solara din Maroc, a carei constructie va costa aproximativ 600 de milioane de euro, va aproviziona Europa cu energie regenerabila pana in anul 2050.

Locatia pentru constructia acestei centrale electrice este desertul de langa orasul Ouarzazate, care se afla situat la sud-est de Marrakesh. Daca totul functioneaza asa cum a fost planuit, toate cele cinci natiuni vor semna o intelegere internationala in luna iunie a anului 2013.

Ministrul Industriei din Maroc, Abdelkader Amara, a confirmat planurile pentru un acord international, spunand ca pentru tara sa “cooperarea cu Europa este o axa importanta in ceea ce priveste strategia energetica”.

In timp ce in randul guvernelor trebuie inca depasite anumite obstacole, Uniunea Europeana sprijina acest plan. Doua cabluri intre Maroc si Europa au fost deja instalate de-a lungul Stramtorii Gibraltar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.