Energie electrica din miscare

Energie electrica din miscare
Energie electrica din miscare
Energie electrica din miscare

Edson Arantes do Nascimento „Pele” a participat miercuri intr-o favela din Rio de Janeiro la inaugurarea unui sistem care genereaza energie electrica prin miscarea jucatorilor pe terenul de joc, informeaza agentia spaniola EFE, citata de Agerpres (11 septembrie).

Sistemul de iluminare instalat pe un teren de fotbal din favela Morro da Mineira combina miscarea jucatorilor, captata prin intermediul a 200 de panouri cinetice instalate sub pamant, precum si panouri solare pentru captarea energiei in timpul zilei si transformata in lumina pe timp de noapte.

Cele 200 de panouri instalate sunt distribuite pe zece randuri, cate cinci pe fiecare jumatate de teren si alimenteaza sase reflectoare tip led de 280 de wati dispuse pe ambele laturi ale terenului.

In jur de 20 la suta din energia necesara pentru iluminare provine de la panourile cinetice, in timp ce 80 la suta provine de la panourile solare.

Pele a afirmat cu aceasta ocazie ca este increzator ca aceasta tehnologie va determina multi tineri brazilieni sa se intereseze de cinetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *