Aproape 90% din energia electrica a Braziliei a fost produsa din surse regenerabile in 2011

Aproape 90% din energia electrica a Braziliei a fost produsa din surse regenerabile in 2011

Aproape 90% din energia electrica folosita in Brazilia anul trecut a provenit din surse regenerabile, precum eoliene sau solare, conform unui raport publicat saptamana aceasta de autoritatile de la Rio de Janeiro, citat de Oilprice.

Datele sunt incluse in Raportul Anual al Consumului de Energie, publicat de Compania de Cercetare in domeniul Energiei din Brazilia (ENE).

Conform raportului, sursele eoliane au avut cea mai mare pondere in totalul energiei electrice, in crestere cu 24,2% in 2011 fata de anul anterior. Evolutia se datoreaza investitiilor masive in proiectele eoliene desfasurate pe tot parcursul anului, dupa ce vantul a devenit cea mai ieftina sursa de energie, chiar mai ieftina decat gazul natural.

Energia obtinuta din biomasa, asigurata de trestia de zahar, a fost mai mica in 2011 fata de anul precedent, insa si-a adjudecat un procent de 44,1%, cu mult peste media globala de 13,3%.

Productia de energie electrica a crescut in 2011 cu 1,3%, la 272,3 Tone Echivalent Petrol (TEP), in timp ce in acelasi interval, PIB-ul Braziliei a crescut cu 2,7%. Potrivit Secretariatului de Informatii Sociale al Braziliei, aceste cifre inseamna ca Brazilia a utilizat mai putina energie pentru a produce aceeasi cantitate de bunuri si servicii.

Consumul total de energie a crescut cu 2,6% fata de 2011, echivalentul a 228,7 milioane TEP. Excedentul de energie electrica a scazut anul trecut la 43,7 milioane TEP, de la 45,4 milioane TEP in 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *