Energie regenerabila – cooperarea in afaceri pentru un viitor mai bun

Timisoara devine timp de trei zile capitala energiilor alternative

Echipamente si instalatii din domeniul energiei eoliene si solare, instalatii de incalzire ce functioneaza prin utilizarea de biomasa, echipamente de producere a biogazului si de ecologizare. Pe toate le veti putea gasi la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, la cea de-a cincea editie a expozitiei „Energia Viitorului”. Evenimentul va avea loc in perioada 9-11 iunie, in organizarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.
Editia din acest an reuneste companii de profil din tara si strainatate, care vor expune o gama larga de sisteme si echipamente de valorificare a energiei solare, eoliene, geotermale si pe baza de biomasa, sisteme si echipamente de eficientizare a energiilor conventionale, sisteme si echipamente de ecologizare si reducere a poluarii.

„Energia viitorului” are un public target mai sofisticat, dar timisorenii au dovedit si la editiile anterioare ca sunt interesati de acest domeniu.
Expozitia se adreseaza cu prioritate proiectantilor, arhitectilor si constructorilor care doresc sa implementeze noile surse de energie, consumatorilor care cauta noi posibilitati de reducere a cheltuielilor privind energia, intreprinzatorilor in cautare de solutii eficiente de gestionare a propriilor sisteme energetice si autoritatilor administratiei publice.

In acest an evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului „Energie regenerabila – cooperarea in afaceri pentru un viitor mai bun”, implementat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, finantat de Uniunea Europeana.
Prin proiect, la expozitie vor participa zece companii maghiare care activeaza in domeniul sistemelor si echipamentelor de valorificare a energiilor neconventionale, iar seminariile si conferintele vor fi sustinute de lectori maghiari si romani.
Tot in cadrul expozitiei se va semna un acord de colaborare intre clusterul ARCH ENERG (Ungaria) si clusterul ROSENC Romania – primul cluster de energii regenerabile din tara.

In paralel cu Energia Viitorului, la Centrul de Afaceri se va desfasura in aceeasi perioada si locatie si Salonul Regional al Cercetarii, organizat sub egida Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica. Vor participa peste 20 de institute de cercetare si institutii de invatamant superior din tara.
Orarul de vizitare al expozitiei „Energia Viitorului” este de joi pana sambata, intre orele 11-19. Intrarea este gratuita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,338FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente