Energie solara din spuma de meduze

Oamenii de stiinta au descoperit ca pot produce o noua generatie de energie solara ce poate ajuta la progrese in domeniul medicinei prin folosirea spumei de meduze.

Potrivit CNN, cercetatorii folosesc proteina verde fluorescenta obtinuta prin lichefierea meduzei stralucitoare Aequorea Victoria, des intalnita in largul coastelor de vest ale Americii de Nord, pentru a crea “celule de combustibil” in miniatura.

Acestea ar putea fi folosite pentru alimentarea unor nanodispozitive microscopice care ar putea functiona independent in interiorul corpului uman ajutandu-ne sa “luptam”, de exemplu, cu tumorile.

Nanotehnologia pare sa fie viitorul medicinei, dar este inca in faza incipienta. Totusi, solutia pare sa fie data de noua descoperire.

Profesorul Zackary Chiragwandi de la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Suedia a declarat ca a dezvoltat aceasta metoda de generare de energie la nanonivel prin administrarea unei picaturi de proteina verde fluorescenta de la meduze pe electrozi de aluminiu si prin expunerea lor la lumina ultravioleta.

Meduzele nu sunt insa in pericol, pentru ca metodele stiintifice moderne le permit cercetatorilor sa creeze propriile proteine verzi fluorescente cu ajutorul bacteriilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente