Energie Verde: Motorul electromagnetic, mit sau realitate?

Energie Verde: Motorul electromagnetic, mit sau realitate?

Energia verde a cunoscut o curba ascendenta in ultimii zece ani, in intreaga lume. Desi lupta pentru integrarea in totalitate a energiei verzi in sistemele existente este acerba, in ultimul timp energia verde a castigat din ce in ce mai mult teren.

Un impact devastator pentru mediu l-a avut recenta scurgere de petrol din Golful Mexic, de care se face vinovat gigantul petrolier BP. Plaje innegrite de petrol, specii ajunse in pragul disparitiei, toate acestea imping involuntar atentia si gandurile inspre cautarea unei variante care sa evite asemenea atrocitati.

Cand toata lumea vuieste din cauza incalzirii globale, cine mai este dispus sa lupte pentru a o grabi? Variantele exista, unele se presupune ca au fost inventate de multa vreme, dar ca au fost nevoite sa ramana ascunse.

Altele au prins contur si in timp au reusit sa fie asimilate de catre companiile nationale sau particulare de producere a energiei.

Un exemplu ar fi campurile de turbine eoliene. Acestea ofera energie electrica cu mai bine de 30% mai ieftina decat cea produsa prin intretinerea unei hidrocentrale sau termocentrale.

Mergem mai departe catre energia solara, care la fel este apreciata datorita modului usor de captare si mai ales de stocare. Bateriile fotovoltaice stocheaza energia captata pe timpul zilei si o utilizeaza pe timpul noptii.

O alta forma de energie verde o reprezinta motorul electromagnetic. Acest motor, al carui inventator, Mike Brady, il tranzactiona prin intermediul companiei sale, Perendev Power Developments, parea sa fie cea mai accesibila forma de energie alternativa.

Motorul poate fi construit la diferite marimi si puteri. Motorul electromagnetic este destinat in principal caselor, persoanelor fizice care vor independenta electrica, vor sa iasa din reteaua nationala.

In acest sens, Perendev Holding oferea motoare de 100 kW si cel de 300 kW, ce au capacitatea de a acoperi necesarul de consum de energie electrica al unei case.

Motorul utilizeaza un starter care il porneste si il duce la 200 de rotatii pe minut. Odata ajuns la aceasta rotatie, motorul se autoalimenteaza si functioneaza independent, producand energie. Teoretic, acest motor poate ajunge si la 3.000 de rotatii pe minut.

Pretul solicitat pentru un astfel de motor nu a fost niciodata tocmai cel mai accesibil, mai ales avand in vedere ca motorul este de fapt inchiriat pe o perioada de cinci ani, dupa care utilizatorul poate sa continue sa il foloseasca in schimbul unei rate lunare sau renunta la el.

Astfel, motorul de 100 kW costa 19.000 de euro. Pentru o casa medie, reprezinta mult peste capacitatea de plata, dar pentru o casa al carei consum lunar de energie depaseste 300 de euro, in timp, acest motor se dovedeste a fi foarte profitabil.

Compania lui Mike Brady produce si motoare de mari dimensiuni, ajungand pana la motoare de 1 MW.

De-a lungul timpului, s-au ridicat multe voci impotriva lui Mike Brady si asupra proiectelor acestuia. In special pentru ca Mike Brady a oferit lumii intregi modul de construire a acestui tip de motor, postand un film pe Internet.

Este de la sine inteles ca o asemenea fapta l-ar putea duce in faliment sau ar putea sa creasca nivelul concurential. Au existat persoane care au incercat sa construiasca modelul Perendev, dar au esuat, ceea ce a dus la cresterea scepticismului asupra capacitatii sale reale de a produce energie alternativa.

Mai mult decat atat, in aprilie 2010, Mike Brady a fost arestat pentru frauda, dupa ce, cu o luna in urma, compania lui si-a inchis portile, potrivit Residential Energy Kit.

Mike Brady a inselat o multime de oameni care au platit pentru aceste motoare, motoare pe care nu aveau sa le vada niciodata.

Se presupune ca Brady a utilizat un patent fals pentru a vinde motoarele si pentru a-si castiga credibilitatea. Solicitarea platii in avans i-a adus acestuia intr-un timp scurt sume mari de bani pe care nu avea de gand sa le foloseasca pentru dezvoltarea afacerii sale.

Chiar daca Mike Brady a ajuns la inchisoare pentru frauda, in urma sa ramane intrebarea: exista motorul electromagnetic care produce energie alternativa la peste 200 de rotatii pe minut?

Pentru ca, daca exista, atunci Brady si compania sa au revolutionat sau ar fi putut revolutiona sectorul energetic si, odata cu el, intreaga omenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *