Energiile nepoluante aduc profit!

0
356

wind-power.jpgWorld Life Found a facut public de curand un raport global amanuntit in care este mentionata tara de pe locul 1 in topul vanzarilor de tehnologie a energiei nepolunate.
Sectorul energiei nepoluante este pe punctul de a deveni al treilea ca marime in lume in momentul de fata.

Raportul – Clean Economy, Living Planet-Building Strong Energy Technology Industries- plaseaza Danemarca pe primul loc in topul tarilor cu cele mai mari vanzari de energie nepoluanta ( in raport cu Produsul National Brut) urmata de Brazilia pe locul doi, respectiv Germania pe locul trei (in top 3 la toate sectoarele se afla Germania, Statele Unite si Japonia).

Ascensiunea in care se afla acest sector le ofera multe oportunitati de dezvoltare acestor tari precum si altora. Raportul analizeaza in amnuntime modul in care aceste tari de top au ajuns in fruntea statisticii si ne ofera o lista cu cele mai bune strategii.

In anul 2007 vanzarile de tehnologie a energiei nepoluante ajungeau la 921 miliarde de dolari (630miliarde euro) si se asteapta sa ajunga la aproximativ 2339 miliarde de dolari pe an (1600 miliarde) in 2020. Cu aceasta rata de crestere se asteapta ca acest sector sa fie depasit doar de automobile si electronice la nivelul vanzarilor globale.
Pe locul 4 se mai afla Spania, pe 5 Finlanda si pe 6 China ( in raport cu produsul national brut).

In top 10 (raportat la toti indicatorii economici) se afla: 1. Germania 2. SUA 3. Japonia 4. China 5. Danemarca 6. Brazilia 7. Spania 8. Franta 9. Marea Britanie 10. Coreea
Acest raport reflecta „capacitatea unei tari de a produce si de a vinde produse si servicii care sa reduca emisiile de CO2”. Orice strategie care conduce la reducerea acestor emisii va oferi tarilor o crestere financiara semnificativa in anii ce vor urma. Este importanta identificarea celor mai bune abordari adaptate profilului fiecarei tari sau locatii.

De exemplu, Brazilia obtine profit din productia de bio-etanol, Danemarca din tehnologia energiei eoliene si a monopolului din sectorul izolatiilor in timp ce Germania obtine castiguri din diverse tehnologii energetice nepoluante datorita unei baze solide in sectorul constructiilor de masini si echipamente.

Cateva sub-sectoare de top ale energiei nepoluante care au manifestat o crestere a productiei pe plan mondial intre 2000 si 2008 sunt cel solar 9 (cu o crestere de 53% pe an), biodieselul (31%) si energia eoliana (24%).

Lidere de piata in 2008 au fost energia eoliana (29% din piata globala) si biocarburantii (27%) in timp ce izolatiile au reprezentat 13% din piata fiind urmata de energia fotovoltaica 12%.
Sursa: http://greenoptions.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.