Un iceberg urias se indreapta spre Australia

0
339

Un iceberg masiv si lung de 12 mile (de doua ori dimensiunea insulei Hong Kong) se indreapta spre Australia, reprezentand ceea ce oamenii de siceberg.jpgtiinta numesc „un eveniment la secol.”

Placile de gheata de 54 mile la patrat de cunoscute sub numele de B17B, se afla in prezent la aproximativ 1.000 de mile in sudul continentului. Initial, de trei ori mai mare, acesta s-a rupt din Antarctica cu aproximativ 10 de ani in urma si a plutit in deriva de atunci. Directia actuala in spre Nord este neobisnuita – si incredibil de rara. „Cred ca va trebui, probabil, sa revenim la momentele navelor masina de tuns,” un specialist a spus ziarului USA Today.

Este de asteptat ca B17B sa se desparta in bucati mai mici, dar inca periculoase, pe masura ce intra in apele calde si vine tot mai aproape de Australia. La acesta se mai alatura doua iceberguri mari in prezent ce plutesc sub el – precum si alte cateva sute ce infesteaza apele din jurul Noii Zeelande.

Cercetatorii avertizeaza ca efectele incalzirii globale in regiunile mai reci ale planetei noastre pot avea asemenea efecte, iar icebergurile de aceasta marime pot sa apara mai des.

Sursa: http://www.groovygreen.com/groove/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.