Resursele de uraniu sunt pe cale de epuizare? Sa speram !

1
397

centrala nucleara            Este „semnalul” lansat de revista Treehugger. Bazandu-se pe un raport al New Scientist din aceasta saptamana autorul articolului sustine ca producatorii de energie nucleara s-ar putea confrunta cu doua mari probleme in viitor : proprietarii minelor de uraniu vorbesc deja despre o scadere a extractiilor, iar estimarile privind cantitatea de uraniu ce poate fi extrasa ar putea fi mai mica decat se credea in trecut.
In 2007 oxidul de uraniu costa $130/livra, astazi pretul fiind mult mai mic, de doar 45$/livra si multe proiecte de minerit nu sunt viabile economic. Daca resursele de uraniu scad, valoarea sa pe piata creste, ceee ce va ajuta la cresterea cantitatii de uraniu minerit (deoarece se va dispune de mai multe resurse financiare). Dar, conform cadrului prezentat de Treehugger, cum ca puterea nucleara se extinde cu mare rapiditate in lume, stocurile de uraniu nu vor putea satisface cererea si, deci, pretul sau va continua sa creasca. In consecinta, consumatorii vor trebui sa plateasca mai mult pentru energia nucleara.
Astfel, ei nu vor mai trebui sa aleaga intre buzunar si constiinta – energia nucleara ar putea sa ajunga sa coste la fel de mult ca si energia verde. Poate asa guvernele vor renunta sa arunce bani pe o industrie ce genereaza mari cantitati de substante toxice si se vor gandi la o varianta ecologica pentru producerea energiei.

Sursa: http://www.treehugger.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.