Energiile regenerabile ofera milioane de locuri de munca

Trecerea la energiile regenerabile ar putea crea 2,7 milioane de locuri de munca noi in intreaga lume, pana in 2030, spre deosebire de energia pe carbune, se arata intr-un raport elaborat de Greenpeace si Consiliul European pentru Energii Regenerabile (EREC).Energiile regenerabile

“O trecere de la carbune la energie regenerabila inseamna nu doar evitarea emiterii in atmosfera a zece miliarde de tone de dioxid de carbon, dar va crea si 2,7 milioane de slujbe, pana in 2030”, se arata in raportul citat de Reuters.

Guvernele se temeau ca trecerea la energia verde este o amenintare pentru actualele locuri de munca, a declarat Sven Teske, autorul principal al studiului, insa aceasta temere este nefondata. De exemplu, industria turbinelor eoliene a fost al doilea cel mai mare consumator de otel in Germania, dupa industria automobilelor.

“Industria energiei regenerabile poate da nastere multor locuri de munca”, a spus Teske, aratand ca energiile solara, eoliana sau pe baza de biomasa au un potential foarte mare.

“Cercetarile noastre demonstreaza ca energia regenerabila este un element cheie atat in combaterea crizei climatice, cat si a celei economice”, a declarat Christine Lins, secretar general al EREC.

Numarul locurilor de munca in productia energiei din carbune va scadea la jumatate, pana in 2030, la 8,6 milioane locuri de munca, datorita declinului sectorului carbunelui. Insa, conform raportului, pana in 2030, vor exista cu 2 milioane de locuri de munca in plus in sectorul energiilor regenerabile, ajungandu-se astfel la un numar de 11,3 milioane de locuri de munca.

In raport se mai arata ca, in 2008, atat Statele Unite, cat si Uniunea Europeana au adaugat mai multa capacitate energetica din surse regenerabile decat din forme conventionale, printre care carbune si energie nucleara.

Numai sectorul energiei eoliene ar putea oferi circa 2,03 milioane locuri de munca in 2030, fata de 0,5 milioane in 2010.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente