Energiile verzi sunt ignorate de statul roman

1
281
Ministerul Economiei a semnat contracte de 670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde

Tari precum SUA, Germania sau China investesc masiv in producerea de energie alternativa. Romania abia se misca desi are potentialenergie verde

20% din bugetul pentru sectorul energetic national trebuie sa mearga spre energii regenerabile. In felul acesta, 10.000 de case verzi ar putea produce o treime din capacitatea unui reactor nuclear. Aceasta este concluzia reprezentantilor Asociatiei Patronale Surse Noi de Energie (SunE), prezenti astazi la Romexpo, la expozitia pentru tehnologii si echipamente de protectie a mediului.

Tintele asumate de Romania fata de UE in ceea ce priveste productia de energie regenerabila ar trebui sa reprezinte 24 de procente din totalul consumului national pana in 2020.

„O casa locuita de o familie medie isi poate acoperi consumul de energie la nivel anual, cu un cost de aproximativ 11.000 de euro”, a spus Manuela Draghicescu, director executiv la SunE.

Turbine eoliene pe mare
Reprezentantii SunE au subliniat faptul ca Romania are un potential foarte mare la capitolul energie. Domeniul este insa neglijat la noi in tara. Sunt state insa care ca aceste resurse inepuizabile de energie trebuie exploatate. De exemplu, China, prin compania Firs Soral, are un acord de principiu pentru a construi o centrala soalara in desertul Mongoliei, care ar reprezenta recordul mondial al momentului.

In ceea ce priveste producerea de energie eoliana, SUA si Germania se afla pe primele locuri. Vine din urma China care si-a dublat efectiv capacitatea anul trecut. Anglia se axeaza pe producerea energiei de la vant prin instalarea de turbine pe mare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.