Parlamentul European a dat o lovitura grea alimentatiei sanatoase

0
309

Europarlamentarii au votat impotriva unui sistem simplu de recunoastere a alimentelor cu putine grasimi, zahar si sarealimentatia sanatoasa

Consumatorii europeni au primit azi o mare lovitura atunci cand parlamentarii europeni au votat impotriva adoptarii la nivel european a unui sistem de etichetare a produselor alimentare, care sa foloseasca culorile, tip semafor, potrivit unui comunicat al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor.

Grupurile de consumatori au incercat sa aduca amendamente la propunerea Comisiei Europene privind mentionarea ingredientelor din produsele alimentare, prin stabilirea unui sistem codificat de culori, obligatoriu de afisat pe partea din fata a ambalajului a patru elemente nutritive cheie ( grasimi, grasimi saturate, zahar si sare) in functie de nivelul lor.

Consumatorii vor sistemul de culori
Sistemul obligatoriu de culori ar fi actionat ca un stimulent pentru industria alimentara pentru reducerea nivelurilor de grasimi, zahar si sare din produse.
Un sondaj efectuat printre consumatori a relevat faptul ca majoritatea respondentilor ar prefera o modalitate simplificata de etichetare pentru nutrientii principali, cum ar fi sistemul de culori.

„Consumatorilor europeni le-ar fi mult mai usor si mai simplu sa aleaga alimentele sanatoase, folosind un sistem de codare cu ajutorul culorilor. Votul de astazi, din Parlamentul European este enorm de dezamagitor. Parlamentarii europeni au ratat posibilitatea de a face mai accesibila calea spre o alimentatie mai sanatoasa. Ne temem ca lupta impotriva obezitatii in randul copiilor este aproape pierduta” a precizat Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.