Etiopia ramane fara hrana

0
228

Etiopia a cerut urgent hrana si alte ajutoare umanitare dupa o perioada de seceta si de avariere a culturilor de doua ori mai mare decat numarul oamenilor ce au nevoie de ajutor.
Ploile sarace au afectat o mare parte din sudul si sud-estul Etiopiei incepand cu anul trecut. Insuficienta cerealelor pe plan local a dus la o crestere a preturilor, in timp ce costul hranei importate a determinat, de asemenea, la o crestere brusca a taxelor si a combustibililor.
Din cauza dezastrelor din Etiopia, 75.000 de copii sufera din cauza alimentarii defectuoase si de diferite boli. Agentiile umanitare sunt deja in teritoriu ajutand autoritatile din Etiopia sa raspunda urgentelor, dar resursele limitate impiedica atat autoritatile cat si agentiile umanitare sa acorde ajutorul celor care au nevoie de el.

Incertitudinea in ceea ce priveste hrana a inceput sa creasca din 2003, cand 13.2 milioane de oameni au cerut ajutor urgent, luand autoritatile locale si agentiile umanitare prin surprindere. In luna aprilie s-a estimat ca se poate acoperi distribuirea de ajutoare umanitare. Insa rarele ploi ce au incetat in luna mai au crescut dramatic nevoia de ajutor. Cele mai afectate teritorii sunt Oromia si regiuni din Somalia. Lipsa apei si a pasunilor a dus deja la un septel al mortii in aceste regiuni. Desi autoritatile spun ca stocul de cereale sunt suficiente pentru luna iunie, acestea reprezinta doar un sfert din cat este necesar pana la urmatoarea recolta din septembrie. Pana saptamana aceasta, UK a pus in joc zece milioane de lire pentru ajutoarele umanitare din Etiopia.

Sursa: guardian.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.