Europa este pandita de pericolul secetei

Europa este pandita de pericolul secetei iar solutia este economisirea si taxarea apei in toate sectoarele, inclusiv in cel agricol, scrie publicatia EUobserver, care citeaza un raport al Agentiei Europene a Mediului. Nu doar statele membre din sudul continentului, precum Italia si Spania se confrunta cu lipsa apei, ci si cele nordice.
seceta
Schimbarile climatice vor spori gravitatea si frecventa secetelor pe viitor, avertizeaza reprezentantii Agentiei Europene a Mediului. Raportul le recomanda statelor membre sa aplice planuri de gestionare a secetei.

In domeniul agriculturii este considerata drept solutie optima o combinatie intre selectia culturilor si metodele avansate de irigatie. Vor fi necesare, de asemenea, fonduri europene si nationale, inclusiv prin Politica Agricola Comuna, pentru promovarea utilizarii durabile a apei in acest sector.

Una dintre solutiile propuse la forumul apei desfasurat ieri la Istanbul a fost cea a reciclarii apei menajere. Aceasta este primita insa, cu reticenta de multi europeni, care resimt un adevarat blocaj psihologic in fata unei asemenea alternative.

Totusi, expertii cred ca viitorul apartine instalatiilor performante de reciclare a apei menejere, care vor permite obtinerea de apa potabila ieftina.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *