Evaluarea starii de sanatate a populatiei, intarziata din cauza lipsei programului informatic

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bistrita-Nasaud (CJAS BN) nu a reusit sa incheie statistica pe luna iulie, in ceea ce priveste programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, din cauza ca nu a primit programul informatic necesar, transmite corespondentul ROMPRES.

Purtatorul de cuvant al CJAS BN, Oana Bodor, a declarat, luni, ca nici medicii de familie nu se grabesc sa transmita aceste date catre institutie, deoarece si pentru ei este un volum de munca suplimentar. Prin urmare, doar o parte din cei 140 de medici au raportat numarul de pacienti care au cerut trimiteri pentru analize.

In plus, in Bistrita-Nasaud exista doar trei laboratoare autorizate, toate fiind situate in municipiul resedinta de judet, iar personalul acestora inca nu a inceput sa faca deplasari periodice in teritoriu, asa cum a promis, pentru a veni in sprijinul satenilor.

In luna iulie au sosit, de la Ministerul Sanatatii Publice, peste 28.000 de scrisori cu taloane pentru analizele gratuite, insa aproximativ 2.000 de asemenea documente au fost returnate, pentru ca nu au fost gasiti destinatarii.

Sursa: Rompres

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente