Agricultorii din Delta pot beneficia de subventii pentru irigat

0
373

Proprietarii de terenuri agricole din Delta Dunarii pot beneficia anul acesta de subventii de irigat, aceasta fiind o premiera in domeniul agricol pentru fermierii din zona, transmite corespondentul ROMPRES.
Informatia a fost furnizata de directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), Vasile Gudu, care a adaugat ca, pentru a beneficia de subventia acordata pe hectarul irigat, motopompele cu ajutorul carora se iriga trebuie sa aiba apometre.

„Agricultorii din Delta se tem insa sa isi cumpere apometre de teama ca aceste aparate, odata montate, se vor strica din cauza apei murdare. Cu toate acestea, ei au depus dosare pentru a beneficia de subventia pentru irigat”, a declarat Vasile Gudu.

El a spus ca valoarea unui apometru este de circa 1.000 de euro si ca nu toti agricultorii din Delta Dunarii iriga suprafetele cultivate.

„In Delta Dunarii a existat un sistem de irigatii care insa nu a fost pus in functiune pana in 1989. Dupa Revolutie, sistemul a fost distrus si acum in Delta iriga doar putini fermieri, si anume cei care au terenurile in apropierea canalelor si a Dunarii”, a mentionat Vasile Gudu.

Conform informatiilor furnizate de Consiliul Judetean, din cele 31.210 hectare de teren agricol concesionate in 2006, doar circa 10.000 nu au fost cultivate.

Culturile care predomina in Delta Dunarii sunt cele de floarea soarelui, rapita si grau.

Sursa: Rompres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.