Expertii britanici coboara de pe piedestal produsele organice

Mancarea organica nu este cu nimic mai buna decat alte produse, conform unui raport al „The Food Standards Agency „, o organizatie din Marea Britanie alcatuita din experti ai „London School of Hygiene and Tropical Medicine”.mancarea organica

Acestia au studiat date colectate in ultimii 50 de ani. Rezultatele raportului contrazic parerea generala in ceea ce priveste industria produselor organice, care valoreaza, in Marea Britanie, 2 miliarde de lire sterline.

Cercetatorii condusi de nutritioniostul Dr. Alan Dangour au descoperit ca laptele, carnea, legumele sau fructele organice nu sunt cu nimic mai bune decat cele supuse anumitor tratamente. Grupurile care se afla de partea mancarii organice au criticat concluziile expertilor, spunand ca acestia nu au luat in calcul efectul pesticidelor si erbicidelor asupra alimentelor.

Dr. Dangour raspunde ca, in calitate de nutritionist, el nu este calificat sa analizeze efectul pesticidelor. „Este posibil ca mancarea organica sa contina mai putine reziduuri de pesticide, dar noi nu am cercetat asta”, spune el. El a adaugat ca s-a descoperit un numar foarte mic de diferente in continutul nutritiv al alimentelor organice si al celor produse in mod traditional. „The Soil Association”, o organizatie care sustine alimentele organice, a spus ca aceste diferente de ordin nutritiv nu au absolut nici o importanta.

Gill Fine, unul dintre conducatorii FSA („The Food Standards Agency „), spune ca acest studiu nu incearca sa spuna populatiei sa nu consume mancare organica. „Ceea ce spune el este ca exista o foarte mica diferenta nutritionala intre cele doua tipuri de alimente, cele organice si cele traditionale”, a continuat el. De asemenea, „consumul de alimente organice nu este cu nimic mai bun pentru sanatate”, sustin expertii.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *