Exploatarea gazelor de sist, o amenintare pentru statiunea Baile Felix

0
435
Exploatarea gazelor de sist, o amenintare pentru statiunea Baile Felix
Exploatarea gazelor de sist, o amenintare pentru statiunea Baile Felix

Statiunea balneara Baile Felix ar putea ramane doar o amintire daca va incepe exploatarea gazelor de sist in zona. Guvernul a dat unda verde, la sfarsitul anului trecut, prospectarii in vederea exploatarii gazelor de sist in mai multe zone din tara, printre care Baile Felix si Baile Unu Mai, scrie Antena3.

Procedura de exploatare prevede injectarea, in timpul forajului, a unui fluid care sa disloce gazele din sisturi. Oamenii se tem ca apa geotermala ar putea fi contaminata si nu vor sa se expuna riscului de a se imbolnavi.

Totodata, localnicii, care traiesc, cei mai multi, din turism, se tem ca, daca apa va fi poluata, vor ramane fara principala sursa de venit. Directorii societatilor de turism sunt si ei ingrijorati si spun ca exploatarea gazelor de sist in statiunile balneoclimaterice ar putea duce la declinul statiunii.

Oamenii sunt hotarati sa faca tot ce le sta in puteri ca sa impiedice exploatarea gazelor de sist in zona. Deocamdata, asteapta sa vada daca le vor fi luate in considerare memorandumul si adresele trimise la Bucuresti. In statiunea Baile Felix vin zeci de mii de turisti din tara, dar si din Germania, Austria sau Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.