Proiectul educational ECOlimpiada elevilor si-a desemnat castigatorii

Proiectul educa?ional ECOlimpiada elevilor ?i-a desemnat câ?tig?torii
Proiectul educational ECOlimpiada elevilor  si-a desemnat castigatorii
Proiectul educational ECOlimpiada elevilor si-a desemnat castigatorii

Proiectul educational ECOlimpiada elevilor si-a desemnat cei 25 de castigatori, dupa cinci luni de activitati intensive pe teme ecologice. Initiativa, apartinand Eco-Rom Ambalaje si sustinuta de Ministerul Educatiei Nationale, s-a desfasurat in perioada octombrie 2012- februarie 2013, implicand 15.600 de elevi de clasele a III-a si a IV-a, din 161 de scoli, din 23 de judete.

ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfasurat la nivel national, care  integreaza doua componente. Prima componenta este cea didactica, aceasta urmarind educarea elevilor si stimularea interesului lor fata de procesul de colectare selectiva, ca mijloc de prezervare a mediului. In cadrul acestei etape, elevii au studiat, timp de doua luni, manualul „Invatam sa reciclam ambalajele!”, alaturi de invatatorii lor.

Manualul, disponibil atat in limba romana, cat si in limba maghiara, a fost realizat de Eco-Rom Ambalaje, impreuna cu Ministerul Educatiei, si a fost sprijinit inca de la aparitia sa, in anul 2009, de doamna Daciana Sarbu, europarlamentar, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara in Parlamentul European. De altfel, intregul proiect ECOlimpiada elevilor s-a bucurat de sustinerea sa: „Incurajez de mult timp proiectele de educatie ecologica. Datorita lor, copiii si adolescentii invata sa iubeasca si sa respecte mediul, isi formeaza reflexul de a-l proteja. Treptat, ei se vor transforma in cetatenii „eco” ce vor schimba si fata Romaniei. Felicit toti participantii proiectului ECOlimpiada elevilor, indiferent daca au primit sau nu premii – datorita lor vom avea cu totii de castigat.”

Cea de-a doua componenta a proiectului consta intr-un concurs pentru elevi, avand ca scop dinamizarea procesului de invatare prin stimularea competitivitatii la nivel scolar, local si national. In aceasta etapa, elevii au realizat compuneri in care au dezvoltat creativ ideile desprinse din manual. Din fiecare clasa participanta, invatatorii au ales cea mai potrivita compunere, conform regulamentului, care sa participe in concurs, competitia desfasurandu-se, in final, intre 600 de elevi din toata tara. Cele mai bune 25 de compuneri vor fi premiate cu aparatura multimedia. De asemenea, clasa si invatatorul de unde provine elevul castigator vor fi premiati.

Demersul initiat de Eco-Rom Ambalaje a primit sustinerea Ministerului Educatiei Nationale, inca de la stadiul de initiativa. „Ministerul Educatiei Nationale sustine si incurajeaza eforturile autoritatilor competente, precum Eco-Rom Ambalaje, care investesc in educatie si in responsabilizarea generatiei tinere. Ma bucura numarul mare de cadre didactice care au decis sa se implice in ECOlimpiada elevilor si care au tratat proiectul cu foarte mare interes si responsabilitate, constienti fiind de importanta si utilitatea lui.”, apreciaza, Daniela Calugaru, Inspector General Directia Generala Invatare si Educare pe Tot Parcursul Vietii.

Proiectul educational ECOlimpiada elevilor se inscrie in programul Eco-Rom Ambalaje de responsabilizare ecologica a populatiei. „Schimbarea comportamentului in privinta mediului este o tema de mare actualitate pentru Romania. Este dificil, dar nu imposibil. Experienta noastra in extinderea  serviciilor de colectare separata a deseurilor ne-a aratat impactul semnificativ pe care atitudinea populatiei o are in acest domeniu si, mai mult, ne-a aratat ca se poate. Programul educational ECOlimpiada elevilor este o componenta semnificativa a investitiei pe care organizatia noastra o aduce pentru schimbarea mentalitatii generatiilor prezente si viitoare.”, a declarat dl. Sorin Cristian Popescu, Director General al Eco-Rom Ambalaje.

ECOlimpiada elevilor s-a desfasurat in unitatile de invatamant selectionate cu ajutorul Inspectoratelor Scolare Judetene, din urmatoarele judete: Bucuresti, Arges, Prahova, Slobozia, Constanta, Tulcea, Vrancea, Iasi, Neamt, Bacau, Covasna, Brasov, Mures, Cluj, Sibiu, Salaj, Maramures, Satu Mare, Gorj, Arad, Dolj, Teleorman, Hunedoara.

Pentru mai multe detalii: www.colecteazaselectiv.ro si www.ecoromambalaje.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *