Expropriere – Parcul Bordei, inca in pericol

1
235

Situatia Parcului Bordei este in continuare incerta. Edilul de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, a solicitat ieri sprijinul Parlamentului pentru salvarea zonei verzi, caruia i-a cerut sa aprobe proiectul de lege privind exproprierea pe cauza de utilitate publica a parcului si redarea acestuia catre bucuresteni. La Senat este o propunere legislativa initiata de Ion Iliescu si Marius Marinescu pe aceasta tema.

„Decizia Consiliului General, care a trecut parcul din zona verde in zona costruibila e valabila. Chiar daca, atat cat voi fi primar, nu voi autoriza nici o constructie pe acel teren, Parcul Bordei este in continuare in pericol. De aceea, am solicitat sprijinul Legislativului tarii pentru salvarea zonei verzi si le-am cerut sa aprobe proiectul de lege deja existent privind expropierea pe cauza de utilitate publica a parcului si redarea acestui catre locuitorii Capitalei”, a spus Chiliman.
INVITATIE

Edilul de sector a afirmat ca, pana la dezbaterile in Parlament, inspectorii Primariei vor efectua controale in Parcul Bordei, pentru a verifica daca omul de afaceri a continuat defrisarile. „Trebuie sa intram in parc sa vedem care este soarta copacilor si a defrisarilor. Nu ne mai permitem sa pierdem nici un centrimetru patrat de spatiu verde”, a spus Chiliman.
APEL

Cei care vor sa trimita mesaje care sa sustina salvarea Parcului Bordei o pot face gratuit la 800800111. Saptamana viitoare, primarul Chiliman va avea din nou o discutie cu premierul Calin Popescu Tariceanu pe tema Sursa: Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.