Pasarile din Delta, omorate inca un an

0
336

O noua hotarare de guvern amana cu un an desfiintarea fondurilor de vanatoare din ariile ecologice protejate, inclusiv Delta Dunarii.

Guvernul a emis in aceasta saptamana o hotarare de constituire a ariilor de protectie speciala avifaunistica ca parte integranta a retelei ecologice europene „Natura 2000”. Paul Cononov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), a spus ca noua hotarare de guvern face imposibila autorizarea fondurilor de vanatoare in Delta.

„Conform HG din 24 octombrie, sunt obligat sa revoc autorizatiile de mediu privind desfasurarea vanatorii pe teritoriul ARBDD pentru ca Delta este sit Natura 2000, iar in aceste arii protejate vanatoarea este interzisa.” Ornitologii atrag insa atentia ca hotararea are o portita in favoarea vanatorilor. Astfel, Executivul a hotarat ca delimitarea ariilor de protectie speciala avifaunistice sa se realizeze, in urmatoarele 12 luni, prin ordin comun al ministrilor Mediului si Agriculturii.

„Delimitarea trebuia sa fie prevazuta ca anexa la HG privind declararea ariilor avifaunistice speciale. Aceasta amanare le va permite vanatorilor sa impuste inca un an pasarile protejate”, a spus Eugen Petrescu, seful filialei Tulcea a Societatii Ornitologice Romane (SOR). Amintim ca in acest an AJVPS Tulcea a ignorat ordinul guvernatorului Cononov de amanare a inceperii sezonului de vanatoare in Delta de la 15 septembrie la 1 noiembrie si a emis autorizatii pentru vanatorii italieni care au masacrat pasarile salbatice.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.