Fabrica de turbine langa paradisul eolian constantean

Fabrica de turbine langa paradisul eolian constantean

Vesti bune pentru dezvoltatorii eolieni de pe litoral. Grupul chinez Sinovel, cel mai mare producator chinez din domeniul eolian si numarul doi pe plan mondial, intentioneaza sa intre intr-un parteneriat cu uzinele Faur si sa inceapa productia de turbine eoliene la Bucuresti. „Recent, o misiune a Departamentului Afaceri Internationale al grupului chinez Sinovel a vizitat firma bucuresteana Faur. Cu acest prilej, au avut loc discutii cu managementul societatii privind realizarea unor proiecte in domeniul energetic, in parteneriat cu firma bucuresteana“, se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert.

Directorul general al Faur, Mariana Hristea, a declarat, de asemenea, ca firma chineza intentiona sa deschida o fabrica. Vizitand Faur, chinezii au decis sa produca in uzina bucuresteana. „Vor sa produca in fabrica noastra, pentru ca au constatat ca avem capacitatea necesara. Daca perfectam contractul cu ei, vom face investitii importante si vom cumpara linii de productie noi. Vor produce in parteneriat cu noi turbine eoliene. Ei vor veni cu know-how-ul, iar noi cu capacitatile de productie“, a spus Hristea, care a afirmat ca negocierile sunt in derulare, iar un contract cu firma din China ar putea fi semnat in urmatoarele luni.

Grupul Sinovel opereaza in Romania doua proiecte de capacitate medie si intentioneaza sa-si continue dezvoltarea prin constructia de parcuri eoliene.

De cealalta parte, investitorii in parcurile eoliene din Dobrogea ar putea fi avantajati de noile capacitati de productie, fiind cunoscut faptul ca o buna parte din componentele turbinelor (elemente de sustinere, armaturi) sunt fabricate in China, din cauza costurilor reduse de productie. Miscarea chinezilor s-ar putea dovedi, din acest punct de vedere, inspirata, deoarece peste 80% din investitiile in acest domeniu sunt derulate in judetele Constanta si Tulcea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente