FanFest editia a 7-a – Rosia Montana rezista prin cultura

FanFest editia a 7-a - Rosia Montana rezista prin cultura

Campania Salvati Rosia Montana are placerea sa va invite la cea de-a 7-a editie a festivalului  FanFest, ce se va desfasura in acest an, pe o perioada extinsa de cinci zile, intre 15 – 19 august la Rosia Montana.
Entuziasmul care motiveaza echipa organizatorica, precum si cauza justa pentru care pledam ne-au determinat sa alcatuim pentru aceasta editie un program variat, condimentat cu evenimente speciale si intruniri memorabile menite sa promoveze Rosia Montana ca patrimoniu mondial demn de lista UNESCO.
Astfel, fie ca vii pentru prima data sau esti deja cunoscator vechi al FanFest, vei avea prilejul sa participi la conferinte si dezbateri, proiectii de filme documentare si reprezentatii de teatru, sa cumperi bunataturi de la piata taraneasca sau sa iei parte la activitatile recreative in aer liber.
Rosia Montana este o experienta care trebuie savurata pe deplin. Serile vor fi animate de concerte live si petreceri cu DJ-ei; in premiera, am pregatit o locatie pentru silent disco party. Si in acest an, trupele invitate participa pro-bono pentru a sustine Campania Salvati Rosia Montana. Rand pe rand, pe scena festivalului vor urca:

            Mushroom Story, Rehab Nation, Mojo Barrel Band, Robin & The Backstabbers,

            Luiza Zan, Blazzaj, Kumm, Iordache, Luna Amara si IPR

            Norzeatic & Khidja, Blanoz, Subcarpati, Aria Urbana, Silent Strike si Ansamblul Einuiea

Ceea ce ne uneste si ne aduce si in acest an la FanFest este comunitatea localnicilor care se opun proiectului minier. Ei ne asteapta sa le auzim povestea, sa ne vorbeasca despre valorile in care cred si sa ne impartaseasca convingerea lor, potrivit careia, prin cultura si spirit civic, Rosia Montana are un viitor.

Va asteptam intre 15-19 august 2012 la FanFest sa sarbatorim patrimoniul natural si cultural al Rosiei Montane, sa ne imbogatim spiritul critic si militant si sa reamintim tuturor ca Rosia Montana rezista! Prin tine, prin noi toti cei care o vizitam si suntem alaturi de ea!

 

Mai multe detalii despre program vor fi anuntate in curand!

FanFest, a carui prima editie s-a desfasurat in 2004, a adus laolalta in Rosia Montana, de-a lungul anilor, mii de vizitatori si activisti din intreaga tara, dar si din strainatate. Intrunire a eforturilor de promovare a potentialului de dezvoltare alternativa, a patrimoniului cultural si a spiritului militant in campaniile civice din Romania, FanFest este unul dintre modurile in care aratam ca in Rosia Montana se poate trai din agricultura, turism si alte activitati ce nu distrug natura si cultura.

Urmareste detalii despre programul FanFest 2012 pe:

http://www.facebook.com/events/151246421666757/ (eveniment)

http://www.facebook.com/FanFestRosiaMontana (pagina de promovare FanFest)

http://www.facebook.com/alburnusmaior (pagina Alburnus Maior)

http://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco (pagina de promovare Rosia Montana in UNESCO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *