Fara animale clonate pentru consum

0
500

Parlamentul European a adoptat astazi o rezolutie prin care cere Comisiei Europene interzicerea clonarii animalelor pentru productia de alimente, precum si a importurilor de animale clonate.
animale clonate
Rezolutia, initiata de eurodeputatul roman Magor Csibi impreuna cu alti 17 colegi europarlamentari, considera clonarea animalelor ca fiind inacceptabila din punct de vedere moral si al suferintei animalelor.

„Consumatorii europeni si-au exprimat in nenumarate ocazii refuzul de a avea pe masa alimente derivate din animale clonate. Oamenii vor sa hotarasca singuri ceea ce consuma si sint ingrijorati ca in cele din urma clonarea ii va afecta si pe ei. Daca oamenii spun nu, noi de ce ar trebui sa decidem altfel?”, a intrebat Magor Csibi, vicepresedintele Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European, in cursul dezbaterii care a avut loc marti seara in plenul de la Bruxelles. Rezolutia a fost adoptata cu o majoritate clara de 622 de voturi pentru, 32 impotriva si 25 de abtineri. Salutind rezultatul pozitiv al votului, care oglindeste vointa cetatenilor europeni, europarlamentarul liberal a indemnat Comisia Europeana sa actioneze si ea in acest sens.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.