Fast-Food ecologic

Cele mai raspandite incercari de a-i face pe oameni sa renunte la mancare de tip fast-food sunt acelea legate de greutatea corporala si de sanatate.
fast food
Fast-food-urile, aceste restaurante cu servire rapida reprezinta, intr-adevar, ispita de neinvins in lupta cu poftele noastre:Ochii vad, pofta cere. E in zadar sa repet lucruri pe care mass-media, doctorii nutritionisti sau antrenorii de fitness vi le-au facut deja cunoscute. Important de stiut e ca si un ecologist v-ar putea prezenta o serie de probleme.

In prim plan sta acest proces de „mcdonaldizare” care a creat polemici in toata lumea, caci s-a dovedit atat de irezistibil, incat nu inceteaza sa se extinda. In polemicile create, putini sunt aceia care isi amintesc de efectele negative produse asupra mediului. „Unul dintre ele este efectul secundar al nevoii de a cultiva cartofi uniformi pentru a produce cartofi prajiti intr-un mod previzibil. Fermele uriase de pe coasta de nord-vest a Pacificului care produc acum astfel de cartofi folosesc substante chimice pe scara larga. Mai mult, necesitatea de a obtine un cartof prajit perfect presupune ca cea mai mare parte a cartofului se pierde, iar resturile se folosesc ca hrana pentru animale sau ca ingrasamant.

Panza freatica din zona are acum o concentratie mare de nitrati, datorita, probabil, ingrasamintelor si dejectiilor animale. Mai sunt si alte probleme ecologice asociate mcdonaldizarii industriei fast-food: taierea padurilor pentru a produce hartie pentru ambalaj, efectele nocive ale polistirenului sau ale altor materiale folosite la impachetat, cantitatea enorma de nutreturi necesare pentru cresterea animalelor care intra in procesul de productie etc. Mi-as dori tare mult sa va ganditi, in primul rand, la mediu atunci cand sunt prezentate efectele negative ale fenomenului Fast-Food. Daca cuvantul Sanatate ar fi un cuvant privilegiat si ar avea un Dex numai al lui, cu siguranta una din definitii ar fi: Sanatate = mediu „disciplinat” . Oamenii sunt cei care disciplineaza, cu sau fara voia lor, mediul. Pornind de la sintagma „Natura danseaza dupa cum noi cantam”, indraznesc sa va dau o tema pentru acasa(obligatorie):CANTATI ECOLOGIC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *