FDGR: Deputatul Ovidiu Gant va vota impotriva proiectului de la Rosia Montana

0
317
Vâlcov: Nu ?tim când vom da raportul final pe Ro?ia Montan?. A picat propunerea de a vota luni
Vâlcov: Nu ştim când vom da raportul final pe Roşia Montană. A picat propunerea de a vota luni
FDGR: Deputatul Ovidiu Gant va vota impotriva proiectului de la Rosia Montana
FDGR: Deputatul Ovidiu Gant va vota impotriva proiectului de la Rosia Montana

Intr-o conferinta de presa organizata la sediul FDGR, a fost anuntata pozitia minoritatii germane asupra proiectului de la Rosia Montana. Reprezentantii minoritatii germane au declarat ca spera ca proiectul sa fie respins, deoarece pericolele de ordin ecologic si arheologic nu justifica materializarea sa.

„Ne ingrijoreaza faptul ca in ultima vreme se incearca crearea unei opinii favorabile proiectului de la Rosia Montana. Consideram pertinente argumentele aduse de Academia Romana si de Academia de Studii Economice Bucuresti, impotriva realizarii unui asemenea proiect. Afirmatia vehiculata in ultima vreme ca ar fi un nou proiect , ca s-ar fi negociat procente mai bune pentru redevente si pentru participatiunea statului roman, iar garantiile pentru protectia mediului si a patrimoniul national ar fi marite, nu schimba in opinia noastra natura proiectului. Este vorba de castiguri efemere, dar de o distrugere de durata a naturii si de pierderea pentru totdeauna a unor valori patrimoniale.T, a declarat Martin Bottesc, presedinte FDG Sibiu.

Reprezentantii FDGR au declarat ca spera ca proiectul va fi pana la urma respins si isi doresc in primul rand sa sensibilizeze Parlamentul Romaniei si opinia publica in legatura cu pericolele pe care le prezinta realizarea proiectului Rosia Montana.

„Daca proiectul se va realiza, generatiile viitoare vor avea un sit natural distrus si nu vor accepta ideea ca realizarea de venituri si locuri de munca pe o pereioada de aproximativ doua decenii ar fi justificat cauzarea unor astfel de pagube.”, a conchis Martin Bottesch.

De asemenea, presedintele FDGR, Paul Porr a anuntat ca deputatul FDGR, Ovidiu Gant, va vota impotriva exploatarilor cu cianura din Apuseni.

„Am discutat cu deputatul nostru, Ovidiu Gant si dansul va vota, de asemenea, impotriva, in Parlament. Va fi cat de curand acest vot. Daca fractiunea minoritatilor va hotari sa voteze pentru, se va abtine, daca fiecare membru al fractiunii are libertatea sa aleaga, va vota impotriva”, a declarat Paul Porr.

Porr a sustinut ca prin pasarea acestui proiect „in carca Parlamentului”, se incearca votarea sa „pe usa din dos.”

„USL, la vremea cand era in opozitie, a criticat foarte vehement acest proiect, acum, deodata l-a imbratisat, oare de ce aceasta inconsecventa? Exista o procedura foarte netransparenta. Se incearca cumva, prin usa din dos, sa se rezolve acelasi proiect, se arunca in carca Parlamentului. Fata de astfel de proceduri, ce incredere poti sa ai?”, a declarat Paul Porr, presedintele FDGR

Presedintele FDGR a afirmat ca sunt constienti ca daca majoritatea de 70% vrea ca acest proiect de lege sa fie validat, se va face acest lucru, insa a dat un exemplu de proiect care a marcat o victorie a societatii civile: renuntarea la proiectul Drakula Park, de la Sighisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.