Festivalul Peninsula promoveaza reducerea risipei de resurse

0
574
Festivalul Peninsula promovează reducerea risipei de resurse
Festivalul Peninsula promoveaza reducerea risipei de resurse
Festivalul Peninsula promoveaza reducerea risipei de resurse

Peninsula este primul festival din Romania care isi asuma reducerea risipei de resurse prin implementarea pe termen lung a unui program de preventie, colectare selectiva, refolosire si compostare.

Cu ocazia celei de-a patra editii, organizatorii isi propun ca la finele urmatoarelor cinci editii, deseurile produse la festival si duse la rampele de gunoi sa ajunga la maximum 10% din volumul actual si astfel sa tinda spre zero.

In 2013, in plus fata de editiile precedente, pe langa deseurile reciclabile “clasice”, vor fi colectate selectiv si resturi de alimente, deseuri lichide, uleiuri alimentare folosite (arse) si alte deseuri biodegradabile. Resturile alimentare vor fi predate Asociatiei Arca lui Noe – adapostul de animale din Floresti si adapostului Primariei Cluj-Napoca.

Conform ICF, compostarea deseurilor organice, alaturi de reciclare, reduce de 46 de ori emisiile de gaz cu efect de sera si economiseste de 3-4 ori mai multa energie comparativ cu un incinerator producator de energie.

In viziunea Zero Waste deseurile sunt resurse ce pot fi reutilizate. Reducerea spre zero a deseurilor fara eliminarea in natura, ingroparea sau arderea acestora este posibila, pe termen lung, prin implimentarea unor varietati de strategii, printre care educarea si implicarea comunitatilor, responsabilizarea atat a industriei cat si a consumatorului, si colaborarea dintre actorii implicati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.