Firma Eolica Dobrogea, care lucreaza pentru Iberdrola (Spania), a dat in judecata ANRE si Translectrica

Eoliene
M?r??e?tiul a primit toate autoriza?iile pentru parcul eolian
Firma Eolica Dobrogea, care lucreaza pentru Iberdrola (Spania), a dat in judecata ANRE si Translectrica

Firma Eolica Dobrogea, care lucreaza pentru Iberdrola (Spania), a dat in judecata ANRE, Transelectrica si pe fostul director general al companiei pentru ca refuza sa conecteze parcul eolian dezvoltat in Cogealac (Dobrogea) la sistemul energetic national. Reclamanta a solicitat in instanta daune de 118 milioane euro anual.

Eolica Dobrogea sustine ca Transelectrica si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) au refuzat nejustificat sa incheie un proces verbal privind indeplinirea unor conditii de racordare la retea a parcului de la Cogealac.
Potrivit unui comunicat al Transelectrica transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Eolica Dobrogea cere obligarea in solidar a Transelectrica, a fostului sef al companiei de stat Horia Hahaianu si a directorului general adjunct Cornel Ene “la repararea prejudiciului cauzat reclamantei prin refuzul nelegal al incheierii procesului verbal de indeplinire a conditiilor suspensive si continuarii executarii contractului de racordare, prejudiciu estimat provizoriu la 118 milioane euro/an”.

Termenul de judecata este programat pentru 16 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *