Firme puternice interesate de parcul fotovoltaic de la Chirnogeni

0
316
Trei parcuri solare au fost anun?ate c? urmeaz? s? se construiasc? la Târn?veni, dar nu s-au f?cut
Autoritatile au cerut la Bruxelles ca marea industrie sa fie exceptată de 85% din certificatele verzi
Firme puternice interesate de parcul fotovoltaic de la Chirnogeni
Firme puternice interesate de parcul fotovoltaic de la Chirnogeni

Nu sunt putine investitiile in parcuri eoliene implementate sau in curs de implementare la nivelul judetului Constanta. Mai nou, si investitorii in parcuri fotovoltaice isi indreapta atentia catre judetul nostru, energia solara devenind in ultima perioada noul trend in domeniul regenerabilelor din tara noastra.
Primaria Chirnogeni a facut public un anunt de licitatie pentru concesionarea unui teren aflat in extravilanul localitatii, in suprafata de 30 de hectare, cu scopul productiei de energie electrica neconventionala. Seful autoritatii locale, Gheorghe Manta, a precizat ca mai multi investitori, din Constanta, Bucuresti si Satu Mare, s-au aratat interesati sa construiasca un parc de panouri solare la Chirnogeni si ca in urma studiului de oportunitate s-a decis ca aceasta investitie este de bun augur.

Gheorghe Manta a explicat ca comuna pe care o reprezinta se va bucura de multe avantaje odata ce parcul de panouri solare va functiona. „In primul rand vom incasa anual redeventa obtinuta prin concesionarea terenului. Dar, investitia in parcul fotovoltaic va facilita si crearea a 30 de locuri de munca. De asemenea, drumurile de acces vor fi asfaltate. Ce pot sa va spun este ca la momentul incheierii contractului cu firma castigatoare, am in vedere si negocierea altor facilitati”, a precizat primarul Gheorghe Manta. Primarul a explicat ca, in primul rand, il intereseaza sa obtina o cantitate de energie gratuita pentru populatie. Totodata, Gheorghe Manta, a subliniat ca investitorul va fi obligat la plata impozitului pe teren si la plata unui impozit pe constructie, fapt ce va atrage fonduri banesti contribuind la cresterea veniturilor bugetare aferente comunei Chirnogeni.

Pana va incepe construirea parcului de panouri solare va dura ceva timp. Potrivit primarului, la aceasta data, Primaria comunei Chirnogeni a scos la licitatie concesionarea terenului extravilan in suprafata de 30 de hectare pe care urmeaza sa fie construit parcul fotovoltaic.

Agentii economici interesati sa construiasca un parc fotovoltaic la Chirnogeni pot depune oferte pana pe data de 25 februarie, ora 10.00, la sediul primariei. Sedinta publica de deschidere a ofertelor va avea loc in data de 25 februarie, de la ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.