Floarea soarelui a inflorit pentru a doua oara

0
402
Floarea soarelui a înflorit pentru a doua oara
Floarea soarelui a inflorit pentru a doua oara

Vremea calda a dat peste cap natura. Pe unele campuri din Baragan, peisajele par de primavara, in prag de iarna. Floarea soarelui a inflorit pentru a doua oara, iar pe podgorii oamenii se pregatesc sa adune a doua recolta de struguri din acest an.

In urma cu doua luni, pe un camp cu floarea soarelui, la recoltat, din cauza secetei, o mare parte din semninte s-au scuturat si au ajuns in sol. Cele cateva ploi din septembrie, dar si temperaturile ridicate din ultimele saptamani au facut sa se dezvolte rapid.

Batranii satului spun ca este pentru prima data cand vad ca floarea soarelui infloreste la sfarsit de octombrie.

„Asta inseamna ca vom avea o toamna indelungata, dar conform prognozelor se anunta iarna crunta. Asteptam sa vedem cum va fi”, spune un batran.

Agricultorii se gandesc serios ca vor avea din nou treaba.

Si nu doar campurile de floarea soarelui au inflorit, oamenii au avut parte si de alte surprize din partea naturii: vita de vie a realizat a doua recolta. Daca va fi cald in continuare, exista toate sansele ca strugurii sa se coaca.

Apicultorii spun ca si albinele au iesit la culesul florilor si este foarte posibil ca si ele sa produca a doua serie de miere din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.