TMUCB a castigat unul dintre cele 3 contracte de lucrari finantate prin POS Mediu la CET Govora

0
606
TMUCB a câştigat unul dintre cele 3 contracte de lucrări finanţate prin POS Mediu la CET Govora
TMUCB a castigat unul dintre cele 3 contracte de lucrari finantate prin POS Mediu la CET Govora

Vinerea trecuta, presedintele CJV Ion Cilea, directorii Ludovic Zelici, Constantin Lapadat, Ioana Lita, Diana Dumitru, Ramona Hoarca, Carmen Alexandrescu, primarul Emilian Francu si Mihaela Zanfir, managerul general al TMUCB SA Bucuresti, au participat la conferinta de presa organizata cu ocazia semnarii unuia dintre cele 3 contracte de lucrari prevazute in proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Ramnicu Valcea, pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientizarii energetice”, derulat la CET Govora SA.

Aer mai curat si Gigacalorie mai ieftina pentru ramniceni

Asa cum v-am mai informat, acest proiect este cofinantat din Fondul de Coeziune, prin POS Mediu 2007-2013, iar principalul sau obiectiv este imbunatatirea calitatii vietii in Rm. Valcea, reflectata in calitatea factorilor de mediu si starea de sanatate a populatiei. Dupa cum a precizat Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean Valcea, primul rezultat concret al investitiilor programate la CET Govora va fi reducerea emisiilor de substante poluante provenite din arderea combustibilului pentru producerea de energie termica. „Asa cum se stie, Uniunea Europeana, prin Programul Operational Sectorial „Mediu” – Axa Prioritara 3, ajuta autoritatile locale din Romania in derularea de investitii pentru retehnologizarea sistemelor centralizate de incalzire urbana, cu scopul reducerii emisiilor de gaze, cresterii eficientei energetice si reducerii pierderilor de apa calda din retea. Evident ca toate aceste lucruri se vor intampla si la noi dupa ce instalatiile vechi de la CET Govora vor fi inlocuite cu unele noi, performante. Investitiile pregatite la CET vor determina reducerea poluarii in zona, emisiile de noxe urmand sa coboare la valorile acceptate de UE. Toate investitiile cuprinse in proiect se ridica la 73,5 milioane euro si se vor concretiza in servicii publice eficiente si durabile. Eu cred ca, in scurt timp, vor antrena si scaderea pretului la Gigacalorie”, a apreciat presedintele CJV.

Contributia CJV: 3 mil. euro

El a adaugat ca finantarea nerambursabila de care beneficiaza Consiliul Judetean si CET Govora se ridica la valoarea de 56,4 mil. euro, suma care provine din Fondul de Coeziune si de la bugetul de stat. „Contributia noastra, a CJV, este de 3 mil. euro, deci nu e deloc mica. (…) Pentru implementarea acestui proiectului, trebuie realizate 6 contracte. Primul se refera la asistenta tehnica pentru managementul proiectului si este deja atribuit unui consortiu de firme. Cele care privesc supervizarea lucrarilor si auditul financiar urmeaza sa fie atribuite, procedurile in acest sens aflandu-se in plina derulare. Dintre cele 6 contracte despre care vorbeam, 3 sunt pentru lucrari. Prima lucrare vizeaza reabilitarea instalatiei de desulfurare a gazelor de ardere, la cazanul nr. 7. Este in procedura de achizitie. Al doilea contract de lucrari prevede reparatii la cazanul nr. 7 si la arzatoarele aferente acestuia. Procedura de achizitie este, la fel, in derulare. Al treilea si ultimul contract de lucrari se refera la reabilitarea EPA + pompe si circuit primar de termoficare. Acesta i-a fost atribuit, in urma unei licitatii deschise, companiei TMUCB SA Bucuresti, care in urma cu zeci de ani a construit Oltchim-ul. Suma cu care s-a castigat licitatia a fost de 218 mld. lei vechi. Scopul contractului castigat de TMUCB il reprezinta executia lucrarilor de reabilitare si modernizare a unor tronsoane din sistemul de transport al energiei termice, inlocuirea totala sau partiala a agregatelor de pompare in vederea livrarii agentului termic, la parametrii calitativi si cantitativi solicitati de consumatori, la un pret cat mai scazut si cu un impact minim asupra mediului”, a mai spus Ion Cilea.

Autorul proiectului de 73,5 mil. euro: Mihai Balan

Nu in ultimul rand, presedintele Consiliului Judetean Valcea a tinut sa le multumeasca directorilor Mihai Balan si Ion Coclet, autorii acestui important proiect, care n-au putut participa la semnarea contractului de lucrari cu TMUCB, fiind foarte ocupati cu noua lor misiune: repunerea Oltchim-ului pe picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.