Santierul Naval „Damen” lanseaza o nava de transport deseuri nucleare

Nav? cu de?euri italiene verificat? în Portul Constan?a
Santierul Naval „Damen” lanseaza o nava de transport deseuri nucleare

Navalistii galateni se pregatesc pentru lansare unei nave comandate de Compania Suedeza de Management a Deseurilor Nucleare care urmeaza sa fie folosita pentru transportul reziduurilor nucleare de la centralele nucleare suedeze catre depozitele SKB din Oskarshamn si Forsmark. Nava are o lungime de aproximativ o suta de metri si poate transporta pana la 12 containere cu reziduuri nucleare dar si containere conventionale pentru marfuri sau transportoare speciale. Avand o capacitate mare de incarcare, nava va putea transporta de asemenea componente de dimensiuni mari dupa necesitatea SKB. Nava se construieste in colaborare cu „Damen” Gorinchem care asigura doar proiectarea si principalele echipamente. „Construirea in Romania a unei astfel de nave reprezinta inca un semnal clar al integrarii in structurile europene, demonstrand totodata inalta apreciere a standardelor de constructie atinse in santierul galatean”, a declarat Corina Pirvu, purtatorul de cuvant al Santierului Naval Galati.
Pentru acest an, Damen Galati si-a programat sa finalizeze 20 de nave astfel incat la sfarsitul lui 2012 sa se inregistreze o cifra de afaceri cel putin egala cu cea din 2011, respectiv 63 milioane de euro. Navalistii galateni se vor axa in continuare pe constructia de nave cu capacitate mare din categoria navelor militare, remorchere si nave destinate aprovizionarii platformelor maritime.
Amintim ca tot anul acesta, Damen pregateste pentru lansare cea mai spectaculoasa nava construita in ultimii zece ani la Galati, respectiv o nava de suport (JSS) pentru Marina Militara Olandeza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *