Foloseste handsfree radiatiile canceroase ale mobilului

Foloseste handsfree radiatiile canceroase ale mobilului

Specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au dat verdictul: telefoanele mobile te pot imbolnavi de cancer la creier. Ce-i de facut? Cumpara casti audio. Click! iti spune cat costa si cum sa alegi cele mai bune dispozitive de acest gen.

Atentie la dimensiune!

Handsfree-ul trebuie sa fie cat mai usor si cat mai mic. Daca alegi un sistem stereo, verifica marimea castilor si vezi cat de confortabil te simti cu ele in urechi. Daca vrei sa cumperi handsfree Bluetooth, iar modelul ales de tine e de dimensiuni mai mari, il vei potrivi mai greu pe ureche, iar aceasta te va durea daca il porti mult.

Care este diferenta intre handsfree stereo si bluetooth?

Sistemul bluetooth presupune un design diferit si un nivel de confort superior. Dar si pretul acestui model este mai mare. Avantaje? Modelul fara casti nu te va incomoda atunci cand misti capul, spre deosebire de modelul stereo care, din cauza firelor, este mult mai incomod.

Pe de alta parte, este foarte posibil ca un sistem Bluetooth sa iti joace feste si sa-si piarda din cand in cand semnalul. Un alt dezavantaj al modelului Bluetooth este faptul ca acesta este dotat cu o baterie care trebuie incarcata, deci va trebui sa porti mereu la tine un incarcator.

Testeaza-i nivelul de confort

E greu sa-ti dai seama, la prima vedere, daca modelul ales de tine este confortabil sau nu. Este recomandat ca inainte de a da banii sa-l testezi: fii foarte atent daca te deranjeaza la ureche, daca ti se potriveste ca marime dar si ca model.

Ce functii sa alegem?

Foarte importanta este functia de anulare a zgomotului de fond. Asta pentru ca, daca te afli pe strada sau intr-un loc cu mult zgomot, de multe ori ti se poate intampla ca interlocutorul tau sa nu te auda foarte bine.

Telefoane care emit mai putine radiatii

Corpul omului absoarbe prin tesut radiatiile electromagnetice emise de telefonul mobil. Unitatea de masura a acestei absorbtii este SAR (Specific Absorption Rate) si reprezinta wati pe kilogram.

Cu cat nivelul SAR este mai ridicat, cu atat sunt absorbite mai multe radiatii de catre organism. 2W/kg este nivelul SAR maxim recomandat de Consiliul Uniunii Europene, conform Banknews.ro.

In Romania exista 24,6 milioane de SIM-uri

Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), la noi in tara exista 24, 6 milioane de cartele active, ceea ce reprezinta un grad de acoperire de 115%. In 2010 romanii au vorbit 52 de miliarde de minute la telefonul mobil, pecizeaza Gandul.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *