Fondul forestier aparat de politisti

0
321
Ofensivă totală contra tăierilor ilegale de păduri
Fondul forestier aparat de politisti

In perioada 24-26 aprilie 2012, lucratorii din cadrul Serviciului Ordine Poblica – Compartimentul Delicte Silvice impreuna cu reprezentanti ai ITRSV, Garzii Financiare si Directiei Silvice Caras-Severin, sub coordonarea Directiei Ordine Publica au organizat si desfasurat o actiune pe linia prevenirii si descoperirii infractiunilor si contraventiilor de natura silvica pe raza intregului judet.

In cadrul acestei actiuni s-a urmarit modul de exploatare a materialului lemnos, descoperirea taierilor ilegale si a sustragerilor de lemn, controlul circulatiei materialului lemnos in vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor legale in vigoare, fiind verificate societati comerciale, autovehicule dar si instalatii de debitat material lemnos.

In cadrul activitatii au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale in domeniul silvic in valoare de 26 000 de lei si 22 la alte acte normative de 22 000 lei. Pe langa sanctiunile contraventionale a fost confiscata si cantitatea de 48 mc de lemn de foc a carei valoare se ridica la suma de 5700 lei.

Oamenii legii au constatat si trei infractiuni.

Scopul acestor actiuni il reprezinta apararea patrimoniului forestier, combaterea faptelor ilegale asociate din circulatia si comercializarea materialului lemnos, obiective ce vor fi avute in vedere si in perioada urmatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.