Fonduri UE pentru deseurile din Baile Herculane

0
438

Primaria orasului Baile Herculane a demarat implementarea proiectului „Sistem de gestionare a deseurilor in zona Baile Herculane”, a carui valoare se ridica la circa doua milioane euro.
fonduri pentru baile herculane
Aceasta suma este asigurata din surse europene si de la bugetul de stat, informeaza Agerpres. Primarul orasului, Nicusor Vasilescu, a declarat ca acest proiect are ca obiectiv imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii populatiei atat in statiunea Baile Herculane, cat si in comunele din jur.

„In cadrul acestui proiect de investitii, vom realiza protejarea mediului prin stoparea poluarii cauzate de depozitele de deseuri necontrolate, reducerea acestora prin selectare si reciclare, modernizarea serviciilor de salubritate si sensibilizarea opiniei publice, pentru a intelege rolul fiecarui cetatean in pastrarea unui mediu curat”, a spus Nicusor Vasilescu.

Sistemul integrat de deseuri menajere va fi deservit de 23 de persoane, toate recrutate din randul somerilor, care vor beneficia de o instruire specializata.

Centrala – hibrid cu vant si biogaz

In estul Germaniei se construieste in premiera mondiala o centrala ce va produce electricitate si hidrogen, cu ajutorul vantului si al biogazului, informeaza France Press.

Centrala, al carei cost este de circa 21 milioane de dolari, va fi legata la reteaua electrica din regiune si va furniza energie pentru cateva sute de gospodarii.

Ea va produce energie utilizabila in retele de incalzire, de electricitate si de hidrogen de consum, ce poate fi folosit de masinile care functioneaza pe baza acestui carburant.

Cancelarul german Angela Merkel, care a pus prima piatra la fundatia centralei, a spus ca „utilizarea combinata a surselor de energie regenerabile si economisirea energiei sunt decisive pentru aprovizionarea cu energie si respectarea mediului inconjurator”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.