Fondurile Europene pentru Biomasa si Biogaz devin o realitate – ARBIO participa la elaborarea ghidurilor

Fondurile Europene pentru Biomasa si Biogaz devin o realitate - ARBIO participa la elaborarea ghidurilor
Fondurile Europene pentru Biomasa si Biogaz devin o realitate – ARBIO participa la elaborarea ghidurilor

Ministerul Energiei impreuna cu ARBIO si alte institutii din sectorul Biomasa si Biogaz, vor lucra pentru Axa prioritara 6: promovarea energiei curate si eficientei energetice, in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon si pentru Axa prioritara 8: sisteme inteligente si durabile de transport al energiei electrice si gaze naturale. Aceasta este una dintre rarele ocazii in care o asociatie profesionala este binevenita de a propune solutii pentru probleme inainte ca acestea sa se intample, cu accent pe crearea unui mediu de afaceri solid, respectand toate legile nationale si europene.
In timpul inaugurarii ARBIO, au fost prezentate diferite oportunitati de finantare pentru proiecte de biomasa si biogaz in fata a 224 de participanti, printre care 68 potentiali investitori. Acum, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri avanseaza in punerea in aplicare a tot ceea ce a fost anuntat atunci si a solicitat Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz sa participe la grupul de lucru care va pregati ghidurile solicitantilor pentru Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

ARBIO va participa cu bucurie la acest proces si ne-am manifestat deja in scris interesul nostru de a participa cu un delegat la grupul de lucru. Totusi, acest lucru nu este un proces doar pentru „un grup de oameni”. Dimpotriva, noi anuntam aceasta ocazie, propunem tuturor membrilor ARBIO sa colaboreze cu noi, pentru a identifica problemele existente, pentru a oferi solutii si pentru a contribui pentru documentele pe care le vom prezenta Ministerului. In acest mod, vom prezenta situatia reala de pe piata, membrii nostri fiind cu totii implicati in economia reala. Noi vom oferi autoritatilor informatii care sa le permita sa elaboreze ghiduri care vor atrage interesul investitorilor.

Pentru membrii ARBIO: Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la +4 0213 086 271 sau[email protected]

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente