Forbes: Cati bani vrea sa cheltuiasca Holcim pentru a-si reduce emisiile de CO2

Forbes: Cati bani vrea sa cheltuiasca Holcim pentru a-si reduce emisiile de CO2

Grupul Holcim si-a stabilit un nou angajament si intentioneaza sa reduca cu 25% emisiile de CO2 pe tona de produs (ciment si lianti hidraulici similari) pana in 2015, comarativ cu nivelul anului 1990.

Holcim Romania va aloca in aceste conditii circa 35 de milioane de euro in 2011 pentru a dezvolta proiecte orientate catre mediu si eficienta energetica, precum si pentru a asigura mentenanta echipamentelor din fabrici. Compania a realizat in perioada 2009-2010 investitii de peste 60 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind alocata lucrarilor de modernizare a unitatilor de productie si in dezvoltarea afacerii.

„Un accent ridicat a fost pus pe tehnologiile moderne care sa permita respectarea mediului”, a declarat Daniel Bach, directorul general al Holcim Romania. Acesta sustine, totodata, ca au fost reduse emisiile de praf de la 168 tone/an, in 2008, la circa 16 tone/an, in 2010.

Holcim a investit peste 700 de milioane de euro in Romania pana in 2010 si detine in prezent doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 19 statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti.

Compania nu neaga o noua investitie pentru deschiderea unei fabrici in Romania si, astfel, atingerea unei cifre de un miliard de euro investitii pe piata locala, insa totul este influentat de startul unui numar mai mare de lucrari de infrastructura. „Noi ne dorim, dar pana sa ajungem acolo mai avem nevoie de cativa ani buni. Trebuie sa avem ani de crestere sustinuta si mult mai multe lucrari de infrastructura in lucru”, a mai spus Bach.

Holcim Romani a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 195,2 milioane de euro, in scadere fata de 2009, cand a atins 245,9 milioane de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente