Compania greceasca Egnatia va construi in Romania parcuri fotovoltaice de 50 mil. euro

SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata
Compania greceasca Egnatia va construi in Romania parcuri fotovoltaice de 50 mil. euro

Compania greceasca Egnatia are in Romania contracte pentru constructia mai multor parcuri de productie a energiei in panouri fotovoltaice cu o putere totala de 35 MW, proiecte de 50 milioane de euro, si estimeaza ca anul viitor investitiile in acest domeniu vor creste semnificativ in toata tara.

„Pentru anul viitor avem contracte fixe cu mai multi investitori pentru constructia unor parcuri solare de 25 MW. La nivelul intregii piete, cred ca anul viitor vor fi instalate panouri de 500-600 MW. Noi suntem pregatiti sa livram cel putin 10% din acest total”, a declarat directorul general al Egnatia Romania, Thomas Melitsis, prezent la Bucuresti la un targ de echipamente pentru energia regenerabila.

Egnatia construieste parcurile fotovoltaice pentru mai multi clienti, scrie Mediafax.

Costul investitiei intr-un MW instalat in panouri solare este de circa 1,5 milioane de euro, astfel ca investitia totala in unitatile pe care le cosntruieste Egnatia se ridica la 50 milioane de euro.
Potrivit lui Melitsis, compania a construit deja un proiect solar in Romania, si are in lucru un parc fotovoltaic de 6 MW in Varasti (Giurgiu), care va fi finalizat in trei saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *