Franta: Acord istoric intre vanatori si ecologisti

vanatoarePentru prima data, dupa multi ani, cele doua tabere vor putea sa se puna de acord in legatura cu perioadele de vanat.

Timp de doua luni si jumatate, ei vor discuta despre calendarul perioadelor de vanat. Astfel, asociatiile de vanatori franceze si europene vor putea ajunge la un numitor comun cu asociatiile ecologiste. Aceasta semnatura va fi una istorica.Acum cativa ani, un dialog privind perioadele de vanat era absolut imposibil. A fost un conflict care a impins guvernul, mai mult de o data, sa ia hotarari gresite cu privire la datele de deschidere si inchidere a perioadei de vanat, care au fost in mod sistematic respinse de Consiliul de Stat din Franta.

Protagonistii sunt pe punctul de a lua o hotarare de comun acord in legatura cu modurile de gestiune ale speciilor.Vanatorii ar putea sa castige mai mult de zece zile pentru pescuit .In schimb, va fi pus un moratoriu pentru cateva specii ce traiesc in mare si se gasesc in numar mic.

In 2002, Yves Cochet, pe atunci ministrul Mediului Inconjurator, a incercat sa ajunga la o intelegere intre cele doua tabere, dar reuniunea a durat doar 40 de minute si nu s-a rezolvat nimic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente