CE BEM, CE MINCAM
Crema Fresco Darling este un desert cu vanilie care are in compozitie: zahar, amidon modificat din porumb (E1420 sau altele), agenti de ingrosare, carboximetilceluloza E466, guma guar E412, aroma vanilie, coloranti alimentari, caramel E150, tartrazina E102. De pe eticheta lipsesc valorile nutritionale. Din lista de ingrediente se observa ca produsul nu are in compozitie nici un ingredient natural, fiind produs din zahar si aditivi alimentari.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat, introducindu-l in categoria deserturilor, cu profil nutritional profund dezechilibrat. Acesta este dat de excesul de glucide, cu absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat (zaharoza), dar si amidon modificat din porumb. Avind in vedere compozitia cremei, aceasta are o incarcatura glicemica ridicata, periculoasa pentru pancreasul endocrin, determinid fluctuatii periculoase ale glicemiei. Agentii de ingrosare E466 si E412 pot impiedica absorbtia unor lipide si vitamine liposolubile si de asemenea pot provoca tulburari gastro-intestinale persoanelor sensibile, ne atentioneaza specialistul nostru, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Colorantii chimici de sinteza E102 si E150 pot avea efecte adverse asupra consumatorilor sensibili. Cel mai grav este faptul ca afecteaza sanatatea copiilor, determinind aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare. E102, tartrazina, este unul dintre cei mai periculosi coloranti chimici azoici de sinteza, putind duce chiar la aparitia cancerului. Din lista de ingrediente rezulta ca produsul are si o valoare energetica ridicata.

In urma analizei listei de ingrediente rezulta ca produsul nu este recomandat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de cancer, batrinilor.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here