Fructe gratis

Milioane de elevi din institutiile de invatamant de pe teritoriul Uniunii Europene vor primi fructe si legume gratis incepand cu anul scolar 2009-2010. Masura a fost luata pentru promovarea unui mod de viata sanatos si pentru a stopa obezitatea juvenila.
obezitate juvenila
Finlanda, Letonia si Suedia sunt singurele tari membre UE care nu au dorit sa ia parte la acest proiect in primul an de la inceperea lui, cu toate ca este subventionat cu 90 de milioane de euro de UE. Acest buget va fi completat de statele membre, dar si din sponsorizari. In cadrul acestui proiect, elevii vor primi si notiuni de alimentatie sanatoasa.

Multe dintre tarile UE au implementat deja o strategie legata de distribuirea de fructe si de legume in scoli, insa in statele central si est-europene, astfel de programe lipsesc cu desavarsire. Un alt motiv pentru derularea unui astfel de proiect este numarul mare de copii obezi. Conform statisticilor, pe teritoriul Uniunii Europene sunt inregistrate 22 de milioane de copii cu probleme de greutate, 5 milioane dintre acestia fiind obezi. Mai mult, in fiecare an, acestora li se adauga alti 400.000.

Conform datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Grecia este tara unde se consuma cele mai multe fructe, iar Slovacia se afla la sfarsitul clasamentului. Expertii OMS recomanda consumul a 400 de grame de fructe si legume zilnic.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente