Fundatia AER: Saptamana ecologica la Craiova in perioada 4 – 8 iunie

Fundatia AER: Saptamana ecologica la Craiova in perioada 4 – 8 iunie

In fiecare an, pe 5 iunie, intreaga lume sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului, principalul mijloc de sensibilizare a opiniei publice la problemele de mediu cu care se confrunta in prezent omenirea: incalzirea globala, deteriorarea stratului de ozon, ploile acide, desertificarea, penuria de apa, epuizarea resurselor, disparitia speciilor, etc.

Manifestarile imbraca diferite forme, iar in acest sens Fundatia “Actiunea Ecologica Romana” condusa de Prof. mat. Teclu CODRESI, organizeaza, in perioada 4–8 iunie 2012, impreuna cu F.S.C.D. (Forumul Societatii Civile al tarilor din bazinul hidrografic al Dunarii) si Scoala Ecologica „Sfantul Stefan”din Craiova, avand drept colaboratori Consiliul Judetean Dolj, Primaria Municipiului Craiova, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, dar si Liceul „Tar Simion Veliki” din Vidin (Bulgaria), o serie de activitati informativ-educative dedicate marcarii zilei de 5 Iunie – Ziua Mondiala a Mediului.

Actiunile, care se adreseaza diferitelor grupuri-tinta, se vor desfasura dupa cum urmeaza:
 4 iunie, ora 800– actiunea “Sa respectam Natura”, excursie tematica la Leamna de Sus – locul viitoarei Gradini ecologice, la Manastirea din Maglavit, precum si in orasul Vidin. La aceasta vor participa elevii din proiectul „Scoala Ecologica Romano-Bulgara”.
 5 iunie
 ora 1000–Conferinta judeteana dedicata “Zilei Mondiale a Mediului”, care va avea loc la sediul Consiliului Judetean Dolj si la care vor participa autoritati publice locale, parlamentari, ONG-uri de mediu, personalitati din domeniu, studenti si elevi. Concomitent va avea loc si lansarea “Apelului catre Conferinta Rio +20”, in scopul trecerii la dezvoltarea durabila in Europa;
 ora 1400– la Restaurantul Flora, Conferinta de presa a Uniunii Ecologiste din Romania (societatea civila de mediu si forta politica de sustinere a obiectivelor ecologiste), sub genericul: “Obiective comune, mijloace diferite, actiune comuna”
 ora 1400–la sediul Scolii Ecologice „Sfantul Stefan” din Craiova, str. Constantin Brancusi nr. 15, va avea loc Concursul scolar pe teme de ecologie.
 6 iunie
 ora 1400–Jurizarea festivalului national de film documentar de mediu „Lumina Verde”, care se va desfasura la Scoala Ecologica „Sfantul Stefan”din Craiova, str. Constantin Brancusi nr. 15
 ora 1900– la restaurantul Flora, Masa rotunda „Agenda Rio +20” , la care vor participa personalitati din Austria, Polonia si Romania.
 7 iunie
 ora 1000– Colocviul european de mediu „Sanatatea Naturii pentru sanatatea Omului”, organizat cu sprijinul F.S.C.D., la sala Nicolae Romanescu de la sediul Primariei Municipiului Craiova;
 ora 1600–Gala de film documentar de scurt metraj, la Colegiul „Gheorghe Chitu” din Craiova
 8 iunie, ora 0800– Excursie tematica, pe traseul Craiova – Maglavit– Calafat– Vidin si retur.

Aceste activitati au scopul de a aduce in atentia publicului larg nevoia de protejare a mediului, de utilizare rationala a resurselor naturale, de reciclare, de reducere a poluarii, acestea fiind cerinte esentiale pentru o viata mai buna pentru noi si pentru generatiile care vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *