Ziua Internationala a Mediului, sarbatorita la Muzeul Olteniei, din Craiova

Ziua Internationala a Mediului, sarbatorita la Muzeul Olteniei, din Craiova

Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Olteniei va organiza in perioada 5-8 iunie, mai multe activitati cultural-educative sub genericul „Traieste Eco! Traieste Sanatos!”, prilejuite de Ziua Internationala a Mediului.

Activitatile debuteaza cu proiectul educativ „Natura – plamanul verde al Terrei” derulat de muzeu in colaborare cu Scoala nr. 22 „Mircea Eliade. Elevii vor prezenta o parada de vesminte confectionate din materiale reciclabile si vor expune diverse obiecte de ornament efectuate din materiale refolosibile.

Actiunile interactive vor continua cu participarea elevilor de la Colegiul National „Elena Cuza”. Toti elevii participanti vor avea ocazia sa-si noteze mesajele ecologice sau sa lase o „Scrisoare catre OM„ pe Peretele/Panoul Verde instalat cu acest prilej in incinta muzeului.

Narcisa Gima si Mirela Ridiche, muzeografe la Muzeul Olteniei, vor sustine videoproiectii si expuneri cu temele „Cum ne amanetam viata!”, „Bogatii nebanuite ale Naturii”, „Regulile de aur pentru protejarea mediului natural”, „Agrement si biodiversitate in situri naturale doljene”, „Monumente ale naturii din Romania”, „Efectele incalzirii globale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *