Gandul.info organizeaza marti conferinta Viitorul Mediului

Gandul.info organizeaza marti conferinta Viitorul Mediului

Gandul.info organizeaza marti conferinta „Viitorul Mediului”, care propune un dialog pe tema proiectelor ce vizeaza protectia mediului, a informarii populatiei asupra tendintei „verzi” si a modului in care actioneaza companiile pentru o lume mai putin poluata.

Conferinta va avea loc marti, incepand cu ora 10:00 si va fi gazduita de Hotelul Radisson Blu, sala Atlas.

„In contextul actual cand ideea de «verde» este tot mai prezenta, cand populatia gaseste mai nou ansamble de reciclare pe strazile principale ale orasului, cand companiile sunt tot mai implicate in CSR cu aplicatie pe mediu si cand exista tot mai multe programe de gen pentru protectia mediului inconjurator, conferinta vine sa raspunda unor intrebari cat mai variate pe tema prezentata” , se asrata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Strategia ce priveste viitorul mediului urmeaza a fi dezbatuta in cadrul evenimentului de Simona Ghita – consilier in cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, de Sulfina Barbu – presedinte al Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, Oana Grigore – director Directia de Mediu din cadrul Primariei Capitalei, Cristi Gherghiceanu – manager Fundatia Adept, Marius Albescu – director de dezvoltare Teraplast si Florin Cepanariu – director RETIM Timisoara.

Conferinta propune un dialog intre lectorii invitati si reprezentanti la nivel de top management din cadrul companiilor implicate direct in procesele investitionale, de conservare si responsabilitate fata de mediu, reprezentanti ai ONG-urilor si ai Organizatiilor Comunitare, specialisti in probleme de mediu, alaturi de autoritati implicate in acordarea de fonduri UE pentru programele „verzi”.

De asemenea, invitatii vor aduce in dezbatere programele actuale ale Ministerului Mediului si Padurilor, vor evalua impactul proiectelor in plina desfasurare pe protectia mediului si vor analiza alinierea Romaniei pana in 2013 cu statele membre UE in ceea ce priveste progresul realizat in productia de ambalaje si in ceea ce priveste deseurile de ambalaje.

Finantarile prin intermediul fondurilor europene, care sunt implicate in programele de mediu sunt numeroase si atractive pentru potentialul investitor, in cadrul conferintei urmand a se detalia bugetele disponibile, dar si modul in care se poate simplifica accesul la acestea.

„Cum poate fi informata mai bine populatia asupra tendintei «verzi», care sunt masurile producatorilor de ambalaje pentru pregatirea reciclarii, cum actioneaza companiile pentru o lume mai putin poluata, sunt alte teme care vor fi analizate in cadrul conferintei Viitorul Mediului”, se mai arata in comunicat.

Evenimentul organizat de Gandul.info are ca parteneri Orange Romania, Teraplast, RETIM Ecologic Service SA si Fundatia ADEPT.

Mai multe detalii si agenda evenimentului Viitorul Mediului pot fi gasite pe website-ul http://conferinte.gandul.info/viitorul-mediului.

„Pozitionat in segmentul quality si top quality press, Gandul.info este ziarul online al liderilor de opinie si cotidianul national de informatie si atitudine. Prin aceasta publicatie se promoveaza calitatea, succesul, inovatia si eleganta. Cu ajutorul celor mai buni ziaristi, am construit cel mai de incredere site care ofera stiri credibile si informatii care intereseaza un segment de oameni activi, cu educatie si venituri preponderent peste medie, cu un statut social ridicat, si care crede in valorile “traditionale”. Din 8 aprilie 2011, Gandul.info a devenit un produs media exclusiv digital: online, pe iPad si pe mobil”, precizeaza comunicatul.

Gandul.info face parte din Mediafax Group. Mediafax Group este compania ce furnizeaza, prin intermediul mai multor platforme, cel mai diversificat continut media de pe piata din Romania, destinat atat companiilor, cat si utilizatorilor finali. Prin evenimentele diverse pe care le organizeaza – conferinte de business, gale de premiere si intalniri informare cu lideri ai comunitatii de afaceri – Mediafax Group isi invita cititorii sa afle mai mult din domeniile lor de interes si sa interactioneze cu specialisti respectati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *