Garda de Mediu a amendat Primaria Cluj-Napoca pentru neintretinerea lacului Gheorgheni

Garda de Mediu a amendat Primaria Cluj-Napoca pentru neintretinerea lacului Gheorgheni

Garda de Mediu a amendat Primaria Cluj-Napoca pentru neintretinerea lacului Gheorgheni. Sanctiunea vine dupa ani de neglijenta, timp in care nu s-au facut niciun fel de investitii, lacul ajungand un adevarat focar de infectie. Dupa ce in luna decembrie autoritatile de mediu au constatat ca lacul Gheorgheni a fost poluat cu ape fecaloid menajere, situatia s-a repetat din nou zilele trecute. Mai mult, lacul este plin de gunoaie, precum si zona din vecinatatea acestuia.

“In fiecare an ne confruntam cu aceeasi problema. Lacul este colmatat, din pacate in fiecare an se agraveaza pe zi ce trece situatia de acolo. De nenumarate ori am facut controale, am recoltat probe de apa, am analizat sa vedem caracteristicile fizico-chimice ale apei, dar din pacate nu erau rezultate dorite de noi. Clar se vede o degradare, repet, pe zi ce trece si din pacate am aplicat o sanctiune conform legii mediului administratiei publice locale Cluj-Napoca. Valoarea sanctiunii este 40.000 de lei conform legii mediului pentru neintretinerea luciului de apa din interiorul localitatii”, a precizat Imre Lenke, directorul Garzii de Mediu Cluj.

Reprezentantii Primariei spun ca vor contesta amenda.

“Pana in acest moment niciun document nu a ajuns in institutie, iar in eventualitatea in care aceasta amenda despre care nu stim s-ar fi aplicat vom contesta amenda pentru ca consideram ca nu se justifica”, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Legislatia de mediu prevede ca autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa amenajeze si sa intretina izvoarele si luciile de apa din interiorul localitatilor.

In ceea ce priveste poluarea lacului, reprezentantii Primariei au spus ca au solicitat Companiei de Apa Somes sa ermetizeze conducta dezafectata prin care se scurg ape reziduale in lac.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente