Garda de Mediu a prelungit termenul pana la care Primaria Baia Mare si Apele Romane trebuie sa ecologizeze malul Sasarului

0
407
Deţinuţii de la Poarta Albă, Împreună pentru o comunitate curată!
Garda de Mediu a prelungit termenul pana la care Primaria Baia Mare si Apele Romane trebuie sa ecologizeze malul Sasarului

Primaria Baia Mare si Directia Apelor Somes-Tisa (DAST) au scapat, deocamdata, de amenda de 50.000 lei cu care Garda de Mediu Maramures a amenintat cele doua institutii din pricina gunoaielor din albia Sasarului. Desi termenul pentru salubrizarea malurilor raului a expirat ieri, 3 mai, comisarii de mediu au decis sa-i pasuiasca pe responsabilii cu ecologizarea cursului de apa, pentru ca, la ultimul control, in teren s-au gasit oameni care curatau malurile. Comisarul-sef al Garzii de Mediu Maramures, Calin Crisan, a aratat ca ambele institutii trebuie sa finalizeze actiunile de ecologizare a raului Sasar pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Seful Garzii de Mediu Maramures, Calin Crisan, a declarat pentru eMaramures.ro ca nu vor fi aplicate sanctiuni daca muncitorii se vor tine de treaba.

„Astazi au fost prezenti zeci de oameni care au realizat lucrari de ecologizare pe tronsonul cuprins intre bulevardul Decebal si bulevardul Republicii. Le-am dat termen pana in 3 mai, dar nu le vom da amenda din moment ce ii vedem ca lucreaza in 4 mai si observam ca lucrurile se misca. Obiectivul nostru este sa avem ape curate, nu sa dam amenzi”, a motivat comisarul-sef al institutiei.

Acesta a mai precizat ca nu va fi acordata nicio sanctiune primariei ori DAST, daca vor finaliza aciunile de salubrizare pana la finalul saptamanii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.