Garda de Mediu, cu ochii pe primarii

Garda de Mediu, cu ochii pe primarii
Garda de Mediu, cu ochii pe primarii

Comisarii Garzii de Mediu Gorj desfasoara in aceasta perioada un control tematic la toate primariile din judetul nostru. Acestea se vor lasa cu sanctiuni daca administratiile locale nu vor pune in aplicare reglementarile trasate de comisarii de mediu.

“Cu ocazia acestor controale, le punem in vedere primarilor care sunt obligatiile pe care trebuie sa le aiba cu privire la legislatia de mediu. Noi am trimis lunile trecute la primarii un indrumar cu tot ceea ce inseamna legislatie de mediu, la zi, actualizata, si care sunt obligatiile ce ii revin primarului, iar acum am inceput un control referitor la modul cum autoritatile locale au implementat indrumarul nostru”, a declarat Gheorghe Sanda, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Gorj.
Acesta a precizat ca la inceputul lunii ianuarie 2015 vor fi facute noi verificari la toate primariile din Gorj pentru a se urmari modul cum a fost pusa in practica legislatia de mediu in teritoriu de catre administratiile publice locale. “Este vorba si de obligatii de mediu fata de Administratia Fondului de Mediu, precum si de modul de gestiunea deseurilor conform legilor in vigoare. Absolut toate primariile vor fi verificate pentru ca este o tematica dispusa de Ministerul Mediului. Daca acestea nu se vor conforma si nu vor duce la indeplinire toate sarcinile trasate de noi, risca sanctiuni cuprinse intre 10.000 si 50.000 lei”, a precizat seful Garzii de Mediu Gorj.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente