Garda de Mediu Dambovita amendeaza… Legea picnicului

0
461
Garda de Mediu Dâmbovița amendează... Legea picnicului
Garda de Mediu Dambovita amendeaza... Legea picnicului

Garda de Mediu Dambovita amendeaza… Legea picnicului
Prim-comisarul institutiei a criticat una dintre „scaparile” legii – aceasta nu stabileste un termen in care administratiile locale trebuie sa amenajeze locurile de recreere   In acest caz, Garda de Mediu Dambovita arata ca, desi primarii n-au nici o problema, institutia va trebui sa amendeze persoanele pe care le gaseste in zona neautorizata  Ing. Mihail Druga, prim-comisarul GNM Dambovita, face apel la primari sa introduca in PUZ zonele de picnic, pentru a nu se ajunge la situatia mai sus mentionata

Prim-comisarul Garzii Nationale de Mediu (GNM) Dambovita, Mihail Druga, este nemultumit de modul in care, la nivelul judetului, se aplica prevederile Legii picnicului, iar din punctul sau de vedere actul are „scapari”. Astfel, ceea ce omite legiuitorul priveste faptul ca nu se stabileste un termen in care administratiile locale sa amenajeze locul de recreere, de picnic.

„Daca el (n.r. primarul) nu amenajeaza, nu are nici o problema. Atunci noi (n.r. Garda de Mediu) trebuie sa amendam cetatenii care sunt acolo. Nu e nici un indicator. S-au asezat in zona neautorizata. Este o mare problema”, sustine Mihail Druga.

Acesta a facut apel la primarii localitatilor sa introduca in planul de urbanism zonele de picnic si a avertizat cu acest prilej ca nerespectarea prevederilor legale atrage o serie de sanctiuni materiale. Pentru neamenajarea perimetrelor de picnic, definite de lege ca zone de recreere, primaria poate fi amendata cu 5.000 lei, iar persoanele fizice care incalca legea picnicului pot primi amenzi cuprinse intre 100 si 500 lei. Legea picnicului intra in vigoare de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.